Mkn kerang

Sy nak tnye sy bru masuk 5week boleh ke mkn kerang, sy bru jew lepas mkn lpas tu ade org ckp awal pregnent xboleh mkn kerang..🥺 mcm mne ni sy first time xtaw ape yg boleh ape yg xboleh..risau plak jadi nye

16 Các câu trả lời

Boleh tp berpada2 la jgan bantai habis . Saya last year taktau preggy pun kandungan 4-5w camtu. Pastu balik kampung kat sabah mmg bantai hari2 seafood and kerang smua. Balik kl baru tau diri pregnant tp 8-9w camtu gugur.

Alhamdulillah lega rase.. tnye jgak knape xleh mkn dye ckp pnah viral kat tt ade mkn kerang lpas tu gugur.. risau kite jadi nye..sbb kite awal lgi pregnent tkut jadi pape..

10mo trước

Kalau ikut cakap "orang'' banyak benda la takboleh. Yang tak logik pun ada.

jangan makan yg mentah je awak. kerang ni bagus utk HB low😊. cuma semua benda yg kita makan kena berpada2. jangan makan secara berlebihan

boleh makan tapi berpada pada and make sure cuci bersih2 . saya pon first mom juga , sebelum saya makan saya akan tengok dekat google dulu 😂

12mo trước

hahah takpe basuh je sampai puas hati 😂

Ada tanya org tu tak kenapa tak boleh makan kerang? Jangan terima bulat2 apa orang cakap sis. Boleh je makan. Berpada2 je semua benda

12mo trước

Ye sis tu pown xbnyak sngat mkn skadar ambik rasa terliur jew.. sbb kdang rase nk mkn bnde tu bnde ni tp mkn xbnyak sngt pown skadar boleh rase jew lpas tu xnk la..

mkn kerang ok, semua yg nk dimakan kena basuh & masak elok². yg tak ok tu risau risau tak elok jejas emosi jejas kandungan

Kalau awk allergic jgn mkn tpi klau ok mkn mcm biasa lgpon bgus naik kn hb time ni tolong dgr ckp doc bkn org luar

rasanya bole je sbb kerang bagus utk tambah darah kan , just make sure kena rebus betul2x je la.

kenapa tak boleh pulak sis , kerang bagus gatah gitu tambah darah . rebus betul²

blh je cuci dan masak bersih2, sy pun craving kerang time mula2 pregnant hehehe