Scan x nampak

Sy nak tnya normal ke kalo week 5 scan x nampak? Sy pernah mengalami adenomyosis, bila scan rahim adenomyosis yg nampak. Risau lah😩

7 Các câu trả lời

Setiap org tak sama pengalaman pregnant 😅 Mcm saya (5 weeks / 5 days) scan cuma nmpk kantung ja. Doktor kata normal sbb kandungan masih awal.Doktor bg next appoiment 2minggu seterusnya (7 weeks / 5 days),alhamdulillah dah nampak janin & ada heartbeat.

sis. bole tahu tak adenomyosis tu mcm mana yer..ada tak gmbr scan ? saya scan masa 5w jugak..dlm rahim tak nmpk apa.. belah kiri nmpk mcm kantung kecik ..dokto ckp risau ektopik.. susah hati dibuatnya .

3y trước

Adenomyosis tu sejenis penyakit disebabkn sy senggugut teruk time period sis. Penah buat operation buang adenomyosis dekat rahim. So bila scan nmpk rahim ada bintik2 hitam mcm tu

Itu lah. Sebab Doc pulak yg panic bila scan x nmpk. Kita pun jd panic jgk lah. Lps tu x pergi dah klinik tu lg. Huhu

saya scan 5minggu pm xnapak apee , sy scan balik 9mmgu semua dh ad bby Dan jtung alhamdulillah skrg dh 18mmgu .

normal tgk masa 8 minggu...klu awal 5,6,7, minggu ikut org..ada yg dpt nmpk ada yg x nmpk..

Sy 6week scan. Hanya nmpk kantung blm ada embrio. 12week baru nmpk

Awal scan tu 5w.. Kena tggu dlu bbrpa weeks. Then repeat scan