Awal Pregnant

Hi sy nak tanye, ada tak ibu2 yg sama macam saya dimane sy pregnant 7 weeks. tapi doktor telah scan dan beritahu ukuran sac saiz 4weeks dan kosong lagi. Doktor minta sy dtg balik utk scan pade sebulan akan dtg dan doktor detect sy bagi date 1st last period salah. Dan lagi 1, simptom pregnant sy hanye mual2 shj tanpa rasa kram perut dan lain. Normalkah? Harap sudi membantu.. ?

4 Các câu trả lời

Saya rasa kita sama, sy first scan masa 5w. Doc tak nampak pape then after 6w3d sy g scan lagi, baru nampak kantung. Cumanya kosong je. And saiz sac tu 5w2d. Nak tggu lagi beberapa minggu nak scan semula tu rasa mcm lama pulak. Sy pun xde simptom mual2 and krem perut tu. Just sakit breast and lapar mcm2 je. Semoga awak sabar ye tggu lagi sebulan untuk scan. InsyaAllah semua ok and baby membesar dgn sihat.

Semoga bby awak selamat dan sihat ya,saya pulak masa tahu pregnant dokter bagitahu 5weeks then scan tak nampak apa2 lagi..dokter bg next scan appointment lagi 3 minggu..so far tak ade mual2 just rasa kram2 perut je..ni 1st time nak ade bby..risau juga..doakan bby saya selamat dan sihat ya.

5y trước

Aminnn terima kasih doa nye😊 oo yeke, xpe insyallah semoga kita sama2 dpt merasa jd ibu..take care sis,semoga dipermudahkan semua nya.

Normal. sebab awal lagi repeat scan macam saranan doctor tu sis. setiap orang alahan dia lain lain sy dulu langsung tak ada mual2 cuma ada kencing kotor baru doc detect pregnant

5y trước

oh yeke..jaga elok2 ya sis..jaga makan..jangan banyak bergerak sgt jangan stres2 ok hehe

Sy pon pregnant kali ni xde rasa mcm first gugur dlu alahan teruk. Sy bru 5w igt nk scan 9w nnti. insha allah moga baik2 je