pam susu di wad

hi sy nak tanya,pengalaman ibu2 lepas bersalin masuk wad susu dah ada ke?mcm mana dgn ibu2 yg lpas bsalin susu takmau kluar lgi, perlu ke bawa pam susu ye?

19 Các câu trả lời

Sy msa bersalin hritu susu x kuar . Baby hisap2 byk kali pn x kuar2 . Dh ckp dgn nurse susu sy x kuar dia paksa2 sy jgk bg susu . Sy hritu kt wad 1 mlm tu x tido sbb sy cuba jgk susu kn baby . Kesian sgt tgok baby lapar msa tu .

2y trước

sama mcm sy xde susu. sampai 2 kali panggil nurse ckp xde susu kot dia nak bg susu formula tpi dia ckp susu kan je. nasib baik baby x nangis tpi kena kuning 2mggu

kalau anak pertama depends pada badan ibu juga... sy lps bersalin anak pertama, susu tak lancar.... tapi lepas bersalin anak ke 2, susu okay... ada.... kalau susu awak tak ada, boleh bgtau nurse, minta dorg topup...

guna sikat je.. insyaAllah susu akn keluar. sy pernah buat.. bgn2 je baju basah.. sb susu terlalu banyak.. smpaikan sy punya jd bengkak sb ank x duduk sekali kena tahan wad kanak2..

2y trước

sikat awk punya dri atas ke bawah.. mcm sy, sy sikat semuanya depan belakang, sikat bnyak2 smbil selawat.. insyaAllah berkesan.. ni petua org dulu2 .. 🤗 Cuba try..

masa sy dulu 2 hari anak tak menyusu badan sbb susu takde.. lpstu ade sorg akak ni ckp kt sy, bgi je tek nnti baby hisap keluar susu.. sy buat menjadi smpai bengkak susu la 😆

sye brsalin ank ke 2 xde ssu sbb jarak ank 1thn sorg..ksian kt ank sbb hisap tetek sje xde ssu..mjur brsalin subuh,ptg dh kluar hspital..lpas urut baru kluar ssu..

Saya punya pengalaman lps bersalin ada susu sikit je. Hari ke-4 lps dh start bf baby baru ada bengkak susu. Boleh je bawa pam susu. Pam setiap 2 jam mcmtu.

Anak sy lahir prem, hari kedua kt wad saja2 pam then ada keluar dan terus pam skrg byk susunye

Nnt letak bby atas dada ibu,,boleh merangsang pngeluaran susu,,inshaAllah ada air susu nya

2y trước

Bukan macam tu sis. Bukan setakat letak atas dada da bole merangsang untuk ada susu. Kena ada rangsangan dr baby dulu. Maknanya ank kena sedut direct dari ibu baru rangsangan tu terhasil.

boleh je bawak pam utk persediaan masa bengkak susu nanti