Daftar hospital

Sy nak tahu, kita mmg kena pergi utk booking ke hospital mana yg kita nak bsalin ? #firstbaby #ingintahu #seriusnanya

7 Các câu trả lời

1) hosp swasta kena booking. Kena jumpa doktor yg kita dah pilih tu atleast 2-3x check up. Depends hospital dan doktor tu sendiri. 2) FPP (Ini dekat gov tapi boleh pilih doktor dan fully kena bayar. Kos murah sikit dari swasta selalunya) - fpp 6-7months dah kena booking sbb slot limited. 3) hospital gov biasa - Tak payah booking. Pergi je yg terdekat bila rasa nak terberanak dah. 4) semi gov - ada yg kena booking ada yg x payah tapi selalunya kena booking. Apapun Cuba tanya nurse KK masa check up

11mo trước

mcm tu eaa .. baik2 .. terima kasih

hospital swasta n kalau nak ambil fpp kat kerajaan kena booking awal sis. kalau nk ambil hospital semi mcm HUKM ,HPUPM kena booking before 30 weeks - yg ni kena mntak referal dri KK. Nnti dia akan bagi tarikh untuk checkup kat sana. kalau kerajaan boleh walk in terus.

Ikut hospital sis. Cth dari pengalaman lepas sy bersalin dekat HUKM, kena booking dlu & attend few checkup dkt sana. Hospital private pun sy rasa sama je. Kalau gov hospital, normally KK akan bg referral letter utk pergi checkup dgn doc hospital masa week 34.

Hospital swasta perlu booking. Hospital kerajaan tak perlu booking, sampai masa dah keluar tanda boleh walk in terus ke PAC. Melainkan awak nak ambil pakej FPP ya, awak kena booking.

11mo trước

Contoh semi gov hospital ialah HUKM. Ada lagi tapi saya tak sure.

Swasta yes kena booking. Kerajaan im not sure, tp ade kata xyah book pun dah turun tanda trus pg je mana2 spital kerajaan pun xde masalah . Melainkan amik FPP mmg kena book

11mo trước

baikk, terima kasih ☺️

pergi gov. hosp je kalau semua ok bila rasa nak bersalin tu baru jejak kaki ke hospital gi bahagian dewan bersalin

Tp kalau in case of emergency pergi je mana2 hospital tak perlu booking.