Baby slow respon

Sy nak minta pendapat semua. Pergerakan pertama pukul 9pagi kuat. Pukul 10 kuat. Sy sambung tidur. Bangun pukul 12 sy cek tiada respon smpai pukul 1. Masuk pukul 3-4ptg ada respon tapi halus halus tendangannya. Tak rancak macam selalu. Tendangan baby cukup 10 smpai pukul 6 lebih. Tapi tak kuat la. Sy masih pantau smpai skrang. Apa yg sy perasan, baby memang tak aktif macam selalu. Dalam 1jam mesti ada pergerakan smpai berbentuk perut sy. Kalini tak ada. Bila sy usik pun kurang respon. Sy paksa smpai dia bergerak, slow respon. Macam halus je. Perlu ke pergi hospital? Sy 37week

4 Các câu trả lời

Saya baru aje alami situasi anak saya tak bwrgerak langsung dari pukul 9pg sehingga 1.08tghari pada 25.8 tapi pukul 11 pg saya dah bekerja ke hospital sbb takut anak saya lemas memandang saya ada gdm. Alhamdulillah dia start gerak 1.08 kat hospital . alhamdulillah bila check jantung dan semuanya baik. Saya ditahan kad ward untuk 3 hari. Alhamdulillah gerakkannya baik. Jika sis takut pergi aje terus ke hospital untuk tgk keadaan dia. Lebih baik ditahan diward daripada risau tendangannya perlahan. Itu nasihat saya. Saya dah buat semua minum manis,makan, bg dengar bacaan alquran nmun anak saya tak bergerak. Saya rasa sgt takut kehilangan dia pada waktu tu. Jadi saya gegas jugak ke hospital. Alhamdulillah semuanya okay.

Cuba baring ke kiri n minum air sejuk or air favorite baby. Kite pon kekadang slow je baby move. Sebab dia dah takde space dah dlm tu atau dia dah masuk laluan dah.

2y trước

ok sis. setakat ni bergerak slow je. hehehe, mungkin betul awak cakap. sebab sebelum ni baby songsang. mungkin dpt la rasa dia. skrang dah tak, harap di laluan bawah la

tggu hri dh kn bby,biasa kuat tdr tu,cuba minum air sejuk,atau air kelapa sejuk..baring mengiring ke kiri kanan,sapu2 Perut kacau bg dia Bgun .

sama dengan saya skrg..nak masuk 36 week..tp ada hari mmg slow sgt²..

2y trước

hehe terima kasih. setakat ni masih bergerak lg cuma slow. mungkin dah padat la kot