Kerap kencing

Sy mengandung dlm kandungan 10minggu 4 hri sy dh bnyk sgt kerap kencing asyik keluar masuk tandas kdng rase sakit bawah nk tnye normal ke x sakit perut tpi tmpt bawah kencing tu sakit sebb kerap kencing dh x tahan ii 😭😭

7 Các câu trả lời

Tak normal ya. Simptom pregnancy adalah kerap kencing tapi tak sakit. Kerap maksudnya tiap 1 jam nak kencing. Kalau pregnancy 3rd trimester 30 minit nak kencing. Kalau rasa kencing sakit dan tiap 2-3 minit nak kencing, maksudnya kena UTI. Pregnancy selalu boleh terjadi UTI dan bahaya untuk baby. Bila infection, nanti akan ke rahim. Mohon mummy pergi jumla doc ya. Doc akan bagi ubat letak dalam minuman dan lepas 2-3 jam dah tak rasa kerap kencing dan sakit.

Normal je lagi2 kalau kencing kita dah penuh. Bila kencing je lepastu mesti rasa sakit. Kita pulak jadi panik tapi lama2 dia ok. Kalau boleh jgn tahan kencing. Mcm sy siang je sy minum air banyak malam sy cuba kurangkan. Dah kurangkan pun 5 kali jgk bangun malam kencing. Sabar eh. Nnt baby dah besar lagi kerap kencing.

saya pernah kena cm ni..Ada satu dr mlm sakit smpi pg..bleeding xde..pg2 ikhtiar urut..alhamdulillah ok..tapi kerap kencing jadi balik dh week 20..sakit takde..

normal, tapi tetap kena inform nurse atau doc masa checkup nanti, takut kencing kotor. banyak kn minum air kosong

normal, mybe kene kencing kotor, p kk check.

normal ja tue jgn risau

normal babeee