Bolehkah bersama

Sy mengandung ank first.. Jd mmg takda pengalaman.. Hehe..jd nk tnye blh ke bersama dgn suami di awal pregnant ni?? Kandungan sy baru 2 bulan. #firstbaby

13 Các câu trả lời

Depends Pada Badan Masing² Kot. Cuma Awal² Kene Slow² La. Macam Saya 1st Trimester & 2nd Trimester Memang Ligat Sangat Bersama Sampai Lupa Kadang² Dalam Perut Ada Anak 😂 Tapi Sejak Akhir² 3rd Trimester Ni Husband Yang Takut Sebab Tiap Kali Bersama Mesti Turun Darah Fresh Walaupon Tak Rasa Sakit Atau Apa². Dari Minggu 38 Now Harini Genap Minggu 39 Dah 😊 Pergi Hospital Doktor Kata Tu Maybe Darah Period Yang Tak Habis Keluar Sebab Saya Tak Sempat Period Lepas Keguguran Seminggu Je Terus Lekat Baru 😅

awal pregnancy, kalau sy. rasa nya tunggu kandungan kuat dulu kot. mungkin masuk trimester 2 baru bersama.. lebih lebih lagi first baby.. tapi defends kot pada badan.. untuk sy. sy dan suami elakkan bersama. sebab first baby kitorang takda rezeki... harap second baby ni ada rezeki untuk kami. aamiin...

jangan lasak sis. bahaya. kalau V sis xnak bekerjasama, jgn paksa. karang husband xde mood, sis pon xde mood. boleh jugak kena bleeding/spotting.

4y trước

kes saya, saya bersedia dgan hubs, V saya xnak 😂😂😂 second trimester pon xnak, third baru loose up. tapi, spotting pulakk 😂😂😂 kena tahan wad adoi

tengok pada badan masing2x.. kalau diperingkat awal. slow2x lah..alhamdulillah saya dengan husband tiada masalah untuk anak pertama kami.

Klo ad bleeding lpas bersama sila stop dlu, sy dlu sbb pernah ggur jdi mgndung klini tgu 12w atas bru bersama, seslow y mungkin

4y trước

Ouh yekee.. Ya Allah takutnya dngar gugur tu.. Sy doakn kandungan awk kali ni kuat dan selamat melahirkn bby. Aamiin

boleh je tapi kena slow2 lah sebab baru lagi takut keluar darah ke klu lasak2 sgt.ada org ok je

Saya dulu 1st & 2nd trimester onz saje. So far okay je tp kene berjaga2.

Boleh je. Tapi jgn lasak sangat

blh , buat posisi y x berbahaya kan

blh tp slow2 ya..jgn gnas2 plk..