Gatal @ ruam

Sy mengalami gatal yg teruk ..merenyam je .. dulu sy mkn ubt loratodine..tp skrg pregnant..dktr x bg mkn .so ada cdangan x krim @ ape2 yg sesuai.. asek garuuuu je ni .. pedihh sgt bila mndi😩

4 Các câu trả lời

Sy pun gatal2 smpai bekas hitam dkat kelengkang, lengan, kaki, smpi tidur tak sedar garu tau2 bangun pagi ambik air smbhyg pedih je tangan. Awk kne prgi klinik tnjuk kegatalan tu mcm mana. Nnti dpt krim/pil. Cuma sy dah sapu krim tak jalan, pil pun tk jalan, pkai losyen rosken yg extra sensitive pun tak jalan. Sabun tukar utk sensitive ph5 kebawah pun sama je. Lama2 sy tahan jelah. Cuma mmg gelap, bersisik, ada luka2 merah dkat smua pelipat

macam saya alahann preg ni gatal2 dekat lengan. asyik garu je sampai ada parut. jumpa doktor dia bg loratadine. saya makan Alhamdulillah okay. atas doktor masing2. apapun nak beli ubat makan ni kena minta nasihat doktor.

2y trước

ada gambar ubat tak? gatal saya ni dah merebak

Hai sis. Kalau krim saya tak pasti better consult dengan doktor. Tapi yang boleh saya cakap elak pakai sabun anti-bakteria sebab lagi mengeringkan kulit.

coba pakai losen yg khusus buat kulit sensitif atau jumpa dktr untuk solusi cream apa yg selamat .sebab tgh hamil