Org gemuk mengandung ?

Sy mempunyai berat 90kg ++ .. dan sekarang sy pregnant 8 week 1 day .. ada kah ibu2 yg mempunyai pengalaman seperti saya? Berikan saya nasihat bagaimana ibu2 menjaga kandungan dalam keadaan berat badan yg x normal .. this is my first pregnancy..

1 Trả lời

hi Mommy.. sy x tau la penjagaan speaifik tapi rata2 kene jaga makan (pantau kenaikkan berat badan - Mommy underweight kene naik berat badan mnkala overweight xleh lebih dari 11kg spjg pregnancy), kawal karbohidrat, gula, kaffein, (elak kencing manis, kurang darah dan darah tinggi) dan rehat banyak (preggy memang penat). ni bende asas yg akan misi pesan. 😍😍. apa2pun, semoga Mommy dan Baby sihat2 selalu..