betul ke tak elok makan Air batu ?

Sy kuat kunyah ais (Air Batu) minum sejuk selalu.. Now dah 35 Week.. Sy tolong mak meniaga.. Kadang tgah duduk2 minum and mengunyah Air batu.. ada makcik2 tgur "tak elok lah makan ais, kesian Baby" .. Mula2 S6 buat tak tahu.. Lama2 sakit telinga bila ramai dok ckp gitu.. Mcm menakutkan pulak.. Betul ke xboleh? Kenapa? Nanti Baby jadi apa? Sy tak tahu.. Sbb ni first pregnancy.. Tq

16 Các câu trả lời

Kunyah ais tak ada effect pada baby pun. Tapi boleh bagi effect pada gigi ye, tak kira mengandung ataupun tidak.

5y trước

Oh cuma effect kat gigi.. Thank-you ye

35 weeks xlama dah..hihihi...sy dulu suka mkn aiskrim..hari2 mesti mkn..hahah...xde apa pun...

Sy dr ank 1st smpai ke3 suka sgt mnum ice blend n kunyah ais...Syukur smua sihat2..

Bby besar ja,tkda kesan apa la,da org ckp tk bley minum air teh kopi milo sy minum ja😆

5y trước

Fkr positive dh la,kalau ikt org hbs semua mknan ibu preggy tk ley mkn

sye pon same.. kdg tgh2 mlm teringat ke air batu.. nak gak kunyah taim2 tu..

5y trước

Hehhe sama

Yg xbgusnya ais tu dorg buat dr air yg xmsk...xde kne mngena dgn bby pon. .

5y trước

Haa kan.. Tu saya percayaa