demam + selsema

Sy kene demam dlm 37.5 °c dan selsema so g klinik swasta die bg ubat selsema. Sy de tanye doc sy prgnant boleh ke mkan ubat selsema n die jawab boleh.. sy cnfius sgat2,ubat demam pun sy x sentuh lg.. badan makin dedor.. trbersin2 sampai trkencig menahan.. please sape2 bg info perly ke sy makan ubat 2 @ refer klinik krajaan?

2 Các câu trả lời

sy demam baru ni, tp sehari je la, nurse suh mkn panadol paracetamol je. sy tny ubat selsema bleh mkn x...nurse x bpe galakkan pulak...huhu..tp klu dh doc sndiri yg bg tu ok la kot.

5y trước

klu mcm tu jd x berani la pulak nk suh makan. 😅😅 tdo bantal tggi la ye, kurang sket tersumbat hidung.. klu sakit tekak boleh je mkn strepsil...sy tny nurse baru ni...😃 semoga cepat sehat...

Ya tuhan sis 😅.. boleh makan. Ubat dmam tu klau yg paracetamol baby 1 bulan pn selamat mkn. Makan sis. Kan bertmbah sakit.

5y trước

Klau mcm tu.. sis bnyakkan mndi air suam. Bg cair kahak/hingus. Snang buang. Klau doc bg mkn. Mkn ja ikut dos n wktunya.