Laksa

Sy keguguran bulan 4 lalu, tp skrg alhamdulillah dh mengandung 8 weeks..mmg jd tradisi kita akan pantang laksa selama setahun,so kalau ikutkan keguguran yg lalu,sy masih dlm pantang laksa..tp skrg sy mmg terigin sgt nak makan laksa..boleh kata mengidam jugak la..boleh ke sy mkn? Atau mmg kena pantang jugak? #ibudilema

19 Các câu trả lời

Pndangan peribadi sy, makan boleh. Tp jgn banyak2. Cukup sekadar melepaskan rasa. 😊

Doc ckp laksa xde kaitan dgn mengandung or bersalin. Boleh makan..

Semua makanan boleh makan dengan sederhana - Dr. Imelda Balchin

Bila dah mengandung lain, dah x perlu pantang dah.

Sy mkn gak, tp x byk la...ok jer, alhamdulillah...

Klu pantang.... now mgidam.. mkn lerr sesudu

Ada hikmah di sebaliknya

Boleh je sis...

Sya pon bab mkn ni tk pnh pantang time pregnant,jnji mkn sederhana jgn berlebihan in Shaa Allah batuk2 je