Slm, susu apa yg sesuai utk preggy mommy. Yg agak boleh telan tak loya. Byk sngt brand susu

Sy jenis yg xboleh mnum susu. Rse nk muntah #firstmom #pleasehelp

30 Các câu trả lời

Wa alaikum salam, sya dulu minum susu vcare alhamdulillah ok dah boleh mkn and alahan pun tak terok sangat. Sblm sy minum susu vcare alahan sya mmng truk sngat mkn pun 1-2 suap jah dpt masuk tuh mknan tertentu shja atau sy paksa tak lama kemudian dia akan kluar balik, 1 jenis tak boleh bau ap2 mknan a d nmpak mkanan kdg geli jg tak taw knp,dekat 4 bulan jg alahan truk nie so sy ikhtiar minum susu vcare sbb masa tuh mmng tak boleh mkn ap2 so sya cri lah sus yg sesuai ibu mengandung. Susu nie pin tak bau hamis sesuai sngat org mcm sy tal pndai minum susu alhamdulillah skrg dah ok dri sblmny 1 kotak tuh ad 12 sachet sya minum time btull2 tak tahan dah muntah so lama jg sy minum sebulan gitu🤭

Cari susu kurang manis low fat lagi elok.. jgn jd mcm sy minum anmum materna choc sepanjang first month preggy.. last2 minum air gula sangkut gdm . Check HBA1C saya xde kencing manis pun, result lepas makan normal.. cuma sebelum makan sahaja tinggi sebab malam smalam minum susu preggy. Minum susu ni sebenarnya utk bekalkan kalsium cukup utk pembesaran baby je, tak perlu minum susu ibu hamil . Cukup jaga pemakanan supaya bayi dpt serap zat zat yang berkhasiat utk tumbesaran. Sekian, Wassalam 🤣

2y trước

Refer to sugar level dia berapa sis.. brand yang mcm ni saya tak berapa pasti..

Masa preggy anak no1 dan no2, sy minum susu ibu hamil nestle mom & me.. Rasa dia mmg sedap sbb rasa vanilla.. Now susu tu dah tukar new packaging.. Itu je susu yg sy bole telan.. Tak manis pun mcm anmum.. Anak2 sy, sampai skrg gigi mereka sihat je.. Mngkin cukup kalsium dr minum susu masa preggy juga.. Anak sulung umur dah 5thn, belum pernah patah gigi atau gigi berkarat ke rosak ke, mmg belum lagi..

kalau tak boleh minum susu biasa, campur dengan apa2 pun boleh.. contoh buat air carrot susu ke, buat air bandung tp guna susu tepung/susu segar ke, buat agar2 ke.. even saya yg jenis suka susu pun, biasanya saya bancuh sekali dengan nescafe decaf.. susu kurma, susu pisang, strawberi coklat bagai pun ada kalau nak try.. kalau dah cuba semua pun tak lepas dek tekak jugak, try la pil kalsium pulak..

Kena try dlu lah momy. Mcm sy anmum xsesuai jadi cirit Minum similac mom ok masa awal trimester je start morning sickness xbleh minum Lepas tu minum susu kurma farmfresh lepas tu takboleh masuk pulak Skrg sy tukar ke enfamama coklat Alhamdulillah ok.. Lain bdn lain penerimaan. Awak kena cubaaa beli yang kecik2 or dptkan sample dlu pon lg bagus.

Saya dari dulu tak pernah minum susu tp bila dah mengandung baru terkial2 mencari susu yg xbuatkan saya muntah.. Antara susu2 yg saya boleh minum: 1.Dutch lady strawberry n banana 2.HL coklat n strawberry 3.Anlene coklat(yg dlm kotak, simpan dalam peti, minum sejuk2, best)

saya pula minum susu HL yang tiada perisa. Alhamdulillah itu je yang boleh telan dan bila malam kurang kejang kaki. minum lain tak jalan. minum susu HL tu juga okey. tp jenuh nak membelinya 😂 nak buat stok banyak2 susu ada tarikh luput. jd asal habis baru beli

sy pn xblh minum susu jgk.bila tnya doc ade efek ke klu xminum susu ni.doc kate xde mslh..nk senang beli pil.ade jual kt farmasi..sy senang je minom susu soya..doc pesan mkn yg brkhasiat jela tu pn bgus utk prtumbuhan baby dlm perut tu.

sy masa awal kandungan xboleh minum susu,sbb rasa loya .sy try minum susu anmum perisa coklat ,org kata bagus utk hilangkn loya susu .tp sy minum susu anmum pun tetap rasa loya dan muntah .skrg sy minum susu dutch lady je.

Promama. Ada A2 protein bagus untuk otak baby. Sedap, tak hanyir . Paling penting, senang membuang. Najis kita lembut je. Xda sembelit. Saya ada GDM, so far minum ni bacaan normal saja. Boleh beli dekat aeon. RM34 1 kotak. Cuba la.