Kaki bengkak

Sy hamil 3bulan, bile berdiri lama kaki jd bengkak ckit.. Normal ke? Ada sape2 yg sma mcm sy x?

2 Các câu trả lời

Selalunya kaki mula bengkak ni bila dah masuk 2nd-3rd trimester. Kalau puan terpaksa berjalan banyak atau berdiri lama, masa duduk, cuba tinggikan kaki. Letak atas kerusi lain atau apa2. Selalu gerak2 kan pergelangan kaki ke atas bawah. Ini senaman utk peredaran darah dan air. Senaman ni boleh buat bila2 masa tak kisah dlm posisi apa pun sama ada tgh baring, duduk atau berdiri. Masa tido, letak bantal bawah kaki dan tinggikan kaki

3y trước

Terima kasih ats tips yg d kongsikan😘 sy kini dh pun 26mgu 4ari.. InsyaAllah bleh la pratikn tips tu nti..

hai, sy bukan lah pakar sgt ya, cuma nak bkongsi sedikit tips..melihat kpd kandungan awak yg masih dlm 3bln, kaki dh bengkak, itu bukanlah normal sebenarnya ya, tapi tak perlu risau sgt..tips paling mudah utk meredakan kaki² bengkak ni, jgn terlalu penat sgt, dan banyakkan rehat..dan 1 lagi klu baring amalkan meletakkan kaki sedikit lebih tinggi dr badan, sebaiknya guna bantallah ya, biar selesa sedikit. semoga bermanfaat.

3y trước

Terima kasih ats tips yg d kongsikan😘 sy kini dh pun 26mgu 4ari.. So bleh la pratikn tips tu nti..