FIRST TIME MOTHER

sy first time mother. Xde sape nak tunjuk ajar. Husb pun busy. Apa persediaan sekrng untuk 28 weeks. Perlu daftr dah ke di hospital?

2 Các câu trả lời

gov hospital xperlu dftr. unless u nk amek package fpp, 1st class, 2nd class. or nak beranak dkt private. kena dftr awal, atleast min 2kali kena checkup sana. byk kan membaca ya, google boleh fb ade and tanya dgn nurse ya. call hospital pon boleh xde mslh. 1st time mother bukan alasan utk x tau. husb busy, so kite kena amek kesah jugak. tiap kali checkup boleh tye dgn nurse. nk bersalin mcm mne ke hospital mcm mne kne buat ape. nurse jwb nnti soalan awk tu. jgn risau. nurse x marah pon kalau tye. dorg lagi tau procedure. sbb lain hospital lain procedure.

Sediakan barang2 baby.. jika bekerja kena fikir psl breast pump set.. Sediakan beg hos tkt2 la kecemasan mcm sy dlu ank 1st keluar 27w.. kita xth.. Klo nak pergi private blh booking.. klo gov xperlu.. Blh buat detail scan, 4,5,6D jika mahu.. Blh fikir keperluan berpantang jika mahu.. nak hire CL ke, sdr ke.. set bersalin klo nak.. klo xnak xpe.. blh belajar pasal penyusuan ibu.. blja psl handle baby dlm pantang.. So tu je la kot yg sy blh kongsikan..