Sapa Yg Kna Bsp??

Sy first kna bsp harini.. Result pg dah kna pen merah.. Meh la share sapa yg senasib.. Korang kna bsp sbulan brapa kali?

43 Các câu trả lời

2minggu skali.. pnh kena merah skali sbb mkn byk masa tu.. yg selebihnya alhamdulillah okay je.. sis mkn apa mlm td smpai merah?

5y trước

Yup.. sbb kentang tggi karbo.. gravy dia pn tggi karbo.. so mmg bacaan gula akn naik.. xpela sis, controlke pemakanan tu.. jgn sampai kena on metformin atau insulin..

2 minggu sekali sy buat bsp.. beli mesin dia senang.. x yah cuti je... first minum gula da sangkut #36weeks

5y trước

Biasanya kalo sy la, harini buat bsp sendiri kat rumah, esoknya kne jumpa nurse utk review BSP dan jumpa nurse utk check up.

sy pun bsp 2 minggu skali.. result pagi memang merah terus😂walaupun dh diet pantang ape semua

5y trước

kan sis.. sy pun dh jumpa ari tu.. sy result pagi memang tak cantik.. sy makan nasi kadang2 last jam 5 ptg.. pastu malam tak makan pape dah.. sebab takut sgt😂tu yg pakar pemakanan cakap ari tu kalau tak makan pape lagi lah gula akan naik pagi2.. sis dh brape weeks ye

saya kena on ubat kencing manis bcaan 2hari pg 5.5 2mggu lg kena check bsp lg...on diet je la...

5y trước

nurse xckp apa pon. .sbb bru buat sekali bsp msa 20hb ari tu, masa pg ja tggu lain ok. .next check up plak 10/12 nnt. skali jmpa dietitian.

Beli glukometer je. Buat sndiri kat rumah. Sebab esoknya kene jumpa doktor utk review BSP.

Sy 😥 kdg 2 minggu skli, klu bnasib baik sebulan skali..letih kdg tu tp xde arah la

Baru dpt panggilan dr KK sangkut minum air gula..hu..hu..hu.. redho je la..

Mula2 kena 2 minggu sekali, bila bacaan bsp sdh cantik, skrg buat 1 bulan sekali

Pening kepala, nsi tak mkn pun pagi cek bsp dpt jgk pen merah..

Sy Beli sndri alat untuk buat bsp sng x pyh ulang p klinik 4 kali.. 😍

5y trước

Sis, valid ye klu buat sendiri..baru terpikir nk beli alat bsp tu sendiri..hu..hu..hu..