loya pening in 36week

Sy due 38week pada 14/11 dan sejak msuk week 36 ini sy kerap loya pening sy ada gdm dan on ubat metformin normal ke apa yg sy rasa skrg ini,selama hmil bru skrg rasa pening loya... bby cepat membesar mingu 35 bby 2.5kg smlm scan bby sudah 2.6kg

1 Trả lời

Pengalaman saya dulu, saya third trimester pregnancy loya dan lemah. Saya juga ada GDM. kena on diet sebab risiko kita ni baby besar. kita jaga diet pun dia tetap membesar. Ibu bertahan dan sabar ok. Inilah ujian kita yang ada GDM. Apa-apa cek dengan doktor tau. Saya first baby premature dan lahir normal. Manakala second baby cukup bulan cuma cara melahirkan tu czer. GDM ni bahaya untuk ibu dan anak. Sentiasa rekod pergerakan baby tau. Selamat melahirkan baby dan berpantang! 🥰

5y trước

😘 terima kasih 😊