Sakit bawah perut. PP type 3 major

Hi. Sy disahkan pp type 3 masa 32 week. Lepastu masa 34 week Dr scan lagi sekali dah tp belum decide boleh bersalin normal atau czer sebab uri ada naik sikit tapi size baby pulak besar. 37 week nanti repeat scan dan pakar akan decide normal atau czer. Masalahnya sekarang sy 36 week dah seminggu lebih sakit bawah perut. Nak jalan pun takboleh. Kaki rasa berat sangat nak angkat. Jalan seret je 😭. Siapa ada pengalaman ye? Takboleh jalan ni sebab previa ke ape

1 Trả lời

mcm sy dlu pun alami pp type 3 nk jln mmg sakit rs mcm nak terberanak.(tp sy bersalin pd 34minggu)last2 husben belikn sy maternity belt..tp mcm kes puan..puan kata bby bsrkn..maybe bila bby dh bsr dia impit bhagian uri yg hampir tertutp dkt saluran tmpt bby kluar tu kut rasa sakit nk angkt kaki.. bykkn bedrest tw..tkut nnti bleeding .. kalau bleeding bhya pd nyawa puan dan bby...mg dpmudahkan segalanya aamiin