sy nak tnya sy dah pregnant 4bulan

Sy dh pregnant 4 bulan tapi skrang demam batuk teruk sangat jdi boleh ke minum air asam jawa untuk hilangkn batuk? Cuma ramuan dia kat botol tu ada tulis gula tebu , sy boleh minum ke ? Kan mengandung tk boleh minum tebu , beza tak gula tebu dgn air tebu ? Ke sma je

sy nak tnya sy dah pregnant 4bulan
9 Các câu trả lời

Sis taknak try buat air asam jawa sendiri? Bancuh je asam jawa dengan air panas, nanti dah suam suam boleh minum selow selow guna sudu, kalau taktahan masam letak gula batu. Sedap taw 😊

5y trước

Ouh yeke tq awak nye

Sy lepas ry hr tu husband beli air tebu.. sy minum.. xthu plak air tebu xleh minum.. alhamdulillah xad pape.. air kelapa pon sy minum..

5y trước

Tu mitos..cuba cari dlm google khasiat air kelapa pada ibu mengandung.. Kena byk membaca ..

Jmpa doktr dlu sis. Org pgnt seboleh2nya jgn lama2 demam... Nt bby ikut demam kat dlm. Doktr ckp la.. 😅.

Utk batuk minumlahh madu or air gula batu. Kalau sy demam panadol ke apa sy xmkn. Cuma kerap mandi je.

Minum madu dgn air suam2 panas sis.. Demam bole makan paracetamol.. Tp ape2 pon jmpe doctor dlu..

Buat air asam sendri jela..lg bgus Dr beli..air asam smata ja.xda cmpuran bnda lain

gula kita memang buat dari tebu kan? sy rsa tak ada masalah

5y trước

But this , jus tebu , sugarcane

Sis gula pasir kita mnum tu pn dari tebu..😅

5y trước

I know it, but ni jus tebu , not just sugar perahan air tebu

Sis cuba makan aiskrim vanila mcd.

5y trước

Hahahah mkan ice cream tu yg lgi truk hritu