Usaha Hamil Tapi Tak Tahu Waktu Subur

Sy dh 8bln kwin, tapi belom hamil. Sdihnya rs. Sy cuba nk trace ble wktu subur, tapi masalahnya period sy xtratur. Xtau bila waktu subur n tak tau smpai bila kna berdua cmni Mama2 yg ada pngalaman kira wktu sbur org yg period tak teratur blh share x mcm mne? Sis is feeling down right now ??

31 Các câu trả lời

Sy pun period x teratur. So susah sikit nk kira waktu subur. Tp sy ikut yg doc ajar. Kira je 14 hari dr tarikh period. So tuhlah wktu subur kt. Doc ckp x teratur x apa asal jgn x period je. Yg pnting still dtg tiap bln walau x teratur.

5y trước

Thanks for sharing ❤️

Sy bersama start hari ke 11. Selang sehari sampaila hari ke 21. InshaAllah agar sperm tu lebih sihat. 1st day period= (start kira hari). Sy pon period x teratur. 7 hari haid sy datang. Lebih senang guna opk.

Sy guna period calendar je..mmg berkesan..plan sendiri pon mmg menjadi, mmg tak de pape berlaku kalau masa tak subur.. bile plan 2 years, baru tggu evolution date..hehe..mmg skali je, melekat..ni pengalaman sy la

Try OPK sis. Nnti sis akam tahu bila waktu subur. If period tak teratur..boleh try start opk on CD 18. Tp kalau cm takot terlepas. Esok yg stop period tu..start terus..amalkan pemakanan dan senaman yg sihat.

5y trước

Bila sis dh nmpak opk cm mkin terang. Boleh start bersama selang 1 hari. Smpai hari subur. Smpai hari subur..sis kerapkan bersama. Pastu bila opl dh kembali -ve . Selang bersama dr DPO1-6 . Lpas tu stop. Dlm dpo 11 dh boleh cek upt. Semoga brrjaya ye..aamiin

cuba try jus mamariam, bagus untuk kuat kan rahim & period teratuur..Kita sama lah 8 bulan kahwin, alhmamdulillah sy dh pregnant 4 bulan.Semoga ada rezeki awak💪

5y trước

In sha Allah awk.. Aamiin..

Kalau xtaw cube tngok kt fb.. ade org jual opk untuk taw subur kte then die akan guide sis smpai jumpe waktu subur sis.. n die akn guide la smpai sis preggy.. huhuhu

5y trước

Ade2.. sbb sy ni rajin usha2 kt fb la google mcm tu.. cari jr mesti ade.. Huhuhu

Hari subur biasanya hari ke-11 hingga ke-21. Kalau xpasti boleh check guna opk lps kitaran haid puan dah habis.

Sabar sis..doa banyak2 ..saya pon dha 3 tahun bru ada zuriat..alhamdulillah skrng dha 7 bulan preggy..

5y trước

Sbrnya sis. Sy hrp sy jd org yg sbr mcm sis. Xnk overthinking sb bnda ni blh gngu emosi..

beli opk kt shopee.. hari2 test sampai dpt result positif... insyaAllah..usaha tangga kejayaan

Tak pa sis kita sma2 usaha ttc ya. Harap2 lps ni sis dan sy dikurniakan zuriat. Amin

5y trước

Oh.. Sis pn dlm usaha dptkn bby ye? Moga kita Sama2 dpt bby.. In sha Allah.. Aamiin ❤️