Pengambilan Folic Acid

Hi. Sy dh 5 weeks pregnant. Baru dpt tau minggu lepas. Lepas dpt tau tu terus sy mkn folic acid. Sbb sblum ni dah buat macam2 utk try pregnant tp x lekat jugak. Dah operate, dh try 2 kali makan ubat subur. Dah 1 tahun setengah still xde double line, so sy dh redha utk ttc. Pada saat sy x expect langsung, rupanya sy dh ada isi... Soalan sy, adakah terlambat untuk saya makan folic acid di usia kandungan 5 mggu? Kalau lagi accurate ikut Clear Blue, 2-3 mggu.

4 Các câu trả lời

Tak terlambat. boleh je makan. teruskan makan. sy sebelum ni start makan folic acid masa kandungan 6 minggu. sbb tak tahu sy pregnant

Alhamdulillah rezeki Allah bagi sis.. X pe mkn lambat dari terus x makan.. Amalkan pemakanan yg sihat, in shaa Allah dpermudahkan

Makan je.. Sy pon dpt thu trus mkn iberet.. Lmbt sikit je.. Doa je selalu ok

masih belum terlambat lg sis. teruskan pengambilan folic acid tu

9mo trước

tq sis... sy panik sbb byk baca kena makan sblm pregnant. Tahun lepas lepas operate sy makan dah, tp mcm dh give up ttc terus x mkn dh 🤧🤧