Sape2 boleh suggest x susu or apa yg elok utk amal masa pregnant

Sy dh 2 bln pregnant n sdg mnyusu lg.. skrg selera mkn kurang, bdn pn jd lesu je ..

19 Các câu trả lời

Kalau doc atau nurse tak sarankan susu ibu hamil tu sbb kandungan gula tinggi. Saya just minum susu dutch lady yg low fat punya. Sehari minum 2 gelas penuh. Low fat ni tawar sikit rasa dia. Jadi boleh telan. Calcium dia pun lebih tinggi compare to yg lain. Kalau fresh milk ni rasa berlemak sikit. Kalau sis nak lg bagus rasanya amalkan susu kambing. Try susu juna by fynn jamal. Tak sure rasanya mcm mana tapi pernah survey dekat shopee kebanyakan ibu hamil boleh telan susu tu. Actually apa2 susu pun tak kisah lah asalkan minum susu. Yg penting ibu and baby ada calcium. Takdelah malam2 tidur kaki kejang. Hehehe

Saya minum susu fernleaf atau dutchlady tepung je sebab dia kurang manis . Susu untuk pregnant ni pun okay tapi dia manis sangat2 untuk saya and make sure cari susu2 yang tak ada ingredient Maltodextrin sebab kebanyakkan susu ada

Apa apa jenis susu boleh awak. Susu mengandung ibu mengandung, susu tepung biasa, susu kotak. Kalau boleh elakkan yang berperisa dan low fat. Banyak kandungan gula.

2y trước

susu tepung fernleaf fullcream

saya anmum coklate je.. ada yg ckap nty baby besar dan lekat kncing manis.. tapi alhamdulillah...baby sy mmbesar ikut weeks dia dan sy x sngkut kncing mnis

2y trước

saya pun sama jgk..

Sy 4bln pregnant n masih myusu bdn.. Xmnum susu pape slain susu full cream.. Tu pun mnum Jrg2 jer.. Ank sy nyusu bdn utk tido jer

awak ada minta advise doctor tak utk proceed penyusuan susu ibu semasa awak hamil? doctor dah nilai tahap kesihatan awak dn kandungan awak ke?

saya minum susu kambing calla milk. dia ada 4 flavor dan tak bau hamis kambing. sy ada alahan, tapi bila consume susu tu, alhamdulillah okay sikit

2y trước

hb cantikk

saya beli fresh milk je minum. sbb pergi kk nurse ckp jangan amalkan susu ibu mengandung takut sangkut gdm.

saya minum susu everyday je awak.. sbb kurang gula.. kalau minum susu ibu mngndung gula dia tinggi..