Ragu Ragu Dengan Jawapan Doktor

Sy dah seminggu sakit dekat perut pastu lenguh2 pinggang. Kalau sy meniarap sy rasa susah nak bernafas. Sy pergi klinik check doc hanya ckp sy gastrik. Ni pertama kali sy kena mcm ni. Kdg2 bila tido husb letak tangan atas perut sy rasa susah sgt nak bernafas. Mmg klau gastrik mcm ni ke? Sy ada tanya doc, ada bgtau doc tp doc ckp sy gastrik.. Padahal sy tak penah lupa makan. Stiap hari sy akan makan....

6 Các câu trả lời

sy yg bce ni lg jd ragu.. doc sakit luar ke yg awk jumpa? ke doc skit puan? kne tau beza klnik/doc yg mne kta nk pgi.. klu awk suspect diri mngdung.. awk kne cek upt dlu... dr result upt mudah utk proses seterusnya. samada scan rahim..buat beta hcg dll. klu jmp doc..doc scan mmg xde ape dlm rahim maka xde ape lah. nk ragu knp? dr apa yg awk crita ni sy yg bkn doc pon bole agk..mmg awk sdg alami angin je.mgkin jg angin medu. doc bg awk ubat gastrik x? klu ada just mkn je smpai hbis. smbil monitor prubhn pd diri samada msih kekal skit atau tdk.

4y trước

Angin medu mmg akan buat kita sesak nafas ke sis?

Dah cek upt ke? kalau belum cek la dulu. Sbb gastrik pn mmg simptom dia ssh bernafas sbb asid reflux. sama mcm org pregnant. Lg satu gastrik bkn sbb xmkn je. Byk mkn pedas, minum kaffein, byk mknn bergoreng, mkn terlalu byk pn boleh jd punca.

4y trước

iya sy satu family semua kena gastrik. bkn sbb xmkn je boleh jd punca gastrik.

Kenapa jumpa doktor kalau ragu2 dengan jawapan doktor? 🤔 U nak doktor cakap u pregnant even though u x pregnant ke? Gastrik boleh bagi kesan macam2 pada badan. Sesak nafas pun salah 1 jugak. Kalau masih ragu2, jumpa doktor lain pulak dear.

4y trước

I takde plak ckp nak doc ckp mcmtu. Cuma klau u dkt tempat mesti u risau kan lagi2 bila 1st time u jadi mcmtu.

saya ade gastrik husband pun sama bila dah sakit kan memang susah nafas tapi baiknya sis cek upt dlu ada mengandung ke tak kalau ada so pegi pakar lah kan

4y trước

Sy ada check sis tp negative. Sy 1st kena gastrik sis. Jd tak tahu sgt bab gastrik

Semoga dipermudahkan segala urusan awak ya sis

Awak mgandung berapa bulan?

4y trước

Sy tak pregnant sis. Sy pergi klinik nak check sy pregnant ke tak.. Tp bila bgtau doc semua simptom yg ada. Doc scan kot2 ada cyst tp alhamdulillah takde cyst. Pastu doc bg ubat gastrik. Ckp sy gastrik 😌