Kantung kosong 7 week

Sy dah 7 week. Sedih bila scan kantung kosong. Ade org berpengalaman tak bila biasa dia akan turun. scan tadi 2.99 cm dah saiz kantung. Sakit sgt ke bila gugur nanti? Ni second pregnant sy . First dulu kena ectopik 😢.

Kantung kosong 7 week
19 Các câu trả lời

Saya pernah mengalaminya bulan 6/2021.. masa 9 week scan kantung kosong dh stop membesar masa 7 w 5d. sebelum scan 9w tu ade keluar darah coklat sikit2 seminggu n tanda2 mengandung makin hilang, loya n breast tak sakit..lepas je scan kat KK kena refer terus ke EPAU hospital. Doc sahkan sama mcm KK blighted ovum. Kena Tunggu 2 minggu. tepat je dua minggu rasa sakit mcm sengugut..lepastu makin kerap..sampai la tumpah darah. sakit macam sengugut tapi berganda sikit..sampai la keluar 2 ketulan. Lepastu dh tak sakit dh..saya terus gi hospital doc kata dh keluar habis. kena cucuk pastu boleh terus balik dan berpantang. Nasihat sy kalau ade keluar spotting atau bleeding masa mengandung terus pegi klinik/hosp. Sebab kita tak tau dalam mcm mana..ade org ok je Apapun fikir yg baik2 je..kalau baby tak jd.. InsyaAllah ada hikmah disebaliknya dan Allah akan gantikan dengan yg lebih baik. Teruskan berdoa dan berusaha.

cuba puan g klnik lain jmpe doc pakar lain tgk dan mintk 2nd opinion.. kdg2 sbb 7 week xnmpk halus je... kena zoom btl2 baru nmpk..kdg dh 11 week bru nmpk..mcm sy dlu pn doc smpai kata nk bg ubat tuk bg kantung tu gugur xprlu dnc.. .. tp sy dgn husben berdegil xnk admit hsptl tggu smpai 11 week.. lepas tu alhamdulillah nmpk bby elok je ada hearbeat.kdg2 kiraan dkt mesin tu xsm minggunya..jd amik ms sikit tuk nmpk..mcm sy dlu nsb sy x jd ikut apa doc tu nk sy suh admit n gugurkn..kalau x msti sy rs mnyesal tak sudah..dhla sy mmg ada endo chnces tuk pregnant tu rendah .jd tu sy cuba cara lain n tggu smpai 11 week.. mg dpmudahkan segalanya..aamiin

2y trước

alhamdulillah..❤️mg ank puan mmbsr dgn sihat dan mnjd ank yg soleh/solehah buat ibu ayah..Allahuma aamiin Ya Mujib..

Saya pernah jugak last year. Scan 9w nampak kantung je, bila scan via tvs baru nampak ada janinnya. Dah lega tu sekali pakar OnG cakap janin takda heartbeat. Malam esoknya start sakit perut sangat2 dan bleeding dengan banyaknya. Pergi hospital, doktor seluk, tarik dan keluarkan janin dan sisa2 tisu yang tertinggal kat dalam. Tak kena DnC tapi memang sakit. 😭 Saya doakan moga yg baik2 untuk sis dan semua mommys.

2y trước

3 kali kena seluk dan kena muncung itik masa proses tu. Seriau dan fobia gak rasanya. Lepas seminggu tu duk terasa lagi. Tapi kalau dapat doktor yang tangannya kecik dan tertib, in shaa Allah sakitnya kurang.

sy kena bulan 7/2021. masa kandungan 10m4hari. 2hari nk raya korban. sakit macam senggugut yg extreme sikit. sy keluar 2kali. mula² ketul darah. belek² rupanya dh ada janin. elok je dia dalam ketulan.cuma tangan tak pecah lg. mata pun ada titik² je. lepas 3jam baru keluar sarung. lepas tu tak ada sakit apa. pantang 40hari. arwah mil bidan. jd suami mmg strict kalau bab bpantang.

2y trước

ye. suami tanam kat kubur arwah ayah.

Sya masa first ² pown kantung kosong , gugur jatuh sendiri .. takk sakit mana pown , sakit mcm nak segugut jerw .. bila dh keluar hilang dah smua sakit toe .. kali kedua mgdung etopik jugak siap buang satu tiub dah belah kanan .. now alhamdulillah sya dah mgdung lagi ..

2y trước

2/7/2021 sya operation buang tiub belah kanan , 10/8/2021 check dh double line ☺️ orang ckp lepas etopik selalu nye senang lekat ..

Allahu be strong sis. Sy tak sure 7w sakit mcm mana tp masa sy gugur 5w, sakit cramp mcm segugut sampai kena baring.. then pergi toilet tau2 dah keluar seketul darah 🥲 btw sis still ada rasa alahan tak smpai sekarang?

2y trước

still Ade alahan mual2 dan sakit di bahagian payudara . kalau ikot sy baca2 katanya akan hilang bila kantung dah keluar atau hcg menurun

sy thun lepas 16week scan kantung kosong..repeat scan 3x..last skli doktor refer pakar n pakar sahkan kandungan blighted ovum..n doktor gtau xblh tgu keluar sdri sbb da 16mgu..so,,doktor buat suction..

Sy pernah gugur 10w tp janin stop berkembang pada usia w7. Sblm gugur, rasa contraction berganda sakit drpd sengugut. Tp not sure kalau kantung kosong mcm mana proses gugurnya. Moga tabah ya sis 🙂

2y trước

sama mcm sya thun lepas , ggur 8w sbab asyik bleeding je ,.sakit perut sgt terus g spital kena warded 2 hari lebih layan contraction 😂. pastu bru kantung tu jatuh sendiri ..besar jgak laa ,.lupa dah nk agak cam ner 🤭

biasanya tunggu lagi dalam 2-3w untuk tgk ada x janin. mcm kwn sy, 13w still xda janin mmg doc suruh gugur sbb xnampak lgsg janin. kantung kosong.

Sy jadi kantung kosong/blighted ovum tahun 2020 gugur time dah 11 weeks. Start dgn bleeding. Mmg sakit awk. Tp bila dah keluar hilg sakit perut tu.