baby kurang gerak

Sy dah 6 bulan lebih.. kenapa baby kurang gerak ye.. atau sy yg xperasan?? mcm nk buat baby aktif dlm perut ye..

23 Các câu trả lời

Try minum oren kosong ais... Saya minum oren ais... Dia punya aktif ....ya Allah.. Beberapa malam dah tak boleh tidur..

Cuba minum air sejuk..atau mkn yg manis2..klu baby bagi reaksi gerakan dlm perut ok la..tp sis kna p hsptal jga..

Klau sy dulu sy gune earfon ltk kt perot, bkk surah atau muzik untuk bby dlm perot, tp better g cek hosp..

Doc ckp kalau kita penat atau letih.. bby pon rasa... So kena byk berehat.. kita cukup rehat bby aktif...

4y trước

Oo ptutla bila sy rs sedih atau penat dia snyap tp bila happy dia tendang2

Mungkin sis bnyk buat kje or letih..... Sy da 6bln jgk alham sy buat kj itu ini dia gerk2.

Try tepok plan sis.. Xpon try usap.. Try cakap.. Cam suami saya dok goncang perut saya😂

5y trước

Saya 19w nk msok 20..mmg kdang rasa jgk baby gerak.. Kdang xrasa pon da risau.. Xtahu la saya xbape rasa ke apa

Bykkn minum air. Klu air sejuk or eskrem cepat jek dia bertindak balas.

Mkn bnde sedap @ manis...laju je die bgerak

Minum ais Makan coklat Tidur belah kiri

Minum air ais. Saya salu usik2 perut.