Nifas kuning

Sy dah 50 hari melahirkan tapi darah nifas belum berhenti. Skrg ni keluar nifas warna kuning (dah hampir sebulan), dan berbau. Sepanjang sebulan ni ada dua kali keluar darah sikit2 dalam 2-3 hari pastu keluar kuning tu balik. Ada tak yg mcm sy? Perlu jumpa doc ke?

5 Các câu trả lời

Normal. Sy pn mcm tu. Kejap kuning kejap merah, mmg tanda nifas dh nk bhenti. Nanti hujung nifas, akan kluar cecair putih, bukan transparent ye. Mmg putih.

2y trước

awak dah berapa hari? sy dah 2 bulan lebih ni pun masih keluar lagi. dah tanya doc mmg kata normal lagi2 kalau breastfeed. cuma kita la tak selesa.

Hi awak, tu normal. Saya punya nifas betul2 60 hari. Selagi masih dlm tempoh 60 hari takde masalah jgn risau, jika lebih 60 hari perlu jumpa doc check.

Klu lps 60 hr x stop, jmpa doktor inform. Nifas dh kuning tu means nk end. Kekadang keluar merah bila kita bergerak byk.

2y trước

sy dah inform doc masa check up 2 bulan, doc kata normal kalau breastfeed mmg ada certain org lambat habis nifas tu. so sy redha je la walaupun tak selesa 😅

Sama jugak sis, igtkan saya je. Tksure normal atau tak

2y trước

risau kan. sbb mcm lama sgt.

Cuba makan jamu sis

2y trước

kalau breastfeed bole makan jamu ke? sy ada fikir nak beli tapi takut effect kat baby