Susu Keluar Semasa Mengandung

Sy dah 22 weeks. Baru perasan susu dah start keluar. Kalau susu badan keluar awal,ada kemungkinan tak masa da deliver nanti dia jadi kering sbb takde baby nak trigger dia keluar? Ada mommy2 yg pernah experience susu keluar awal ni?

7 Các câu trả lời

Kwan sy mse kat hospital dlu.. Preggy 4bln susu dh kluar.. Bby dy prem pastu lpas lahir bby tu susu non stop.. Slalu pam buang sbb stok susu bby dia kat dlm peti hospital dh penuh😅 dy pkai lampin pon lecun.. Meriah sngt susunya.. 5mnit pam 2 btol dpt.. Huhu.. Alhamdulillah rezeki bby.. Sis jgn rsau susu kering ye.. Slg bby mnyusu xkan kering

Jangan pam susu tu. Sbb susu awal kolustrum tu bgs utk baby, kalau pam boleh sebab kan kontraksi awal, pastu susu awl tu baby xdpt. Biar je. Kalau tiba2 susu tu xde, takpe biar je. Nnt bersalin ada balik.

Sy dh 3 kali pregnant, masuk 5 bln susu dh start keluar.. jgn risau sbb susu tetap akan ada jika ada demand and supply kpd baby..

5y trước

Ye biar je susu tu keluar, x perlu pum sis..

Waah awal nya. I dah 32wks tp xda simptom2 kluar air susu.. Tkt pula nanti xdpt breastfeed baby 😔

4y trước

Saya tak pasti nk cakap sis, tapi.. Saya ni baru ank pertama, tgh tunggu keluar jea ni lagi seminggu 2🙊❤ doakan saya yea sis🙊❤ cumanya.. Saya nk cakap, walaupun saya ank pertama, susu saya dah keluar masa baby 7bulan camtu dlm prut, saya cuma minum amalkan jus mamariam sis. Saya ingt tak jadi, saya pun risau sbb takde pengalaman lgsgkan😫Tgk² keluar sis susu saya😅❤alhamdulillah. Trylah sis minum, in sya allah.. Walaupun 38w blh jgk minum, masa dlm pantang pun blh minum sis, tu mmg kegunaan jusmamariam, saya pun minum tu jgk nanti bila pantang😍sebenarnya.. Jus mamariam blh minum untuk ikhtiar hamil, dari bby kecik smpailah pantang.. Pas pantang nk minum pun takdehal❤untuk milk booster yg bf pastu untuk tenaga. Better sis cecepat carik jus mamariam, apa fungsi & kelebihan dia😍❤smoga allah mudahkan urusan sis! Aamiin🌸

Hang lek jah.. Nnt lepas besalin,,susu kn ank sebelah kiri sebelah kanan juga banjir

ada je..spupu sy..seawal 4bulan kluar susu..tp lps bsalin je xde susu...

Sy prnh juga keluar.. 😂 Tak apa tu kalu kluar sikit sja..

5y trước

Hehe tu la. Awal2 klua tadi menggelabah la jugak.