Nak tips utk bukaan cepat 😿

sy da 37w2days .. arini buat check up kt kk then doc detect baby mcm kecik skit but seem okay lagi actually . tapi doc still refer ke hspital trus bcoz first baby and taknak amek risiko ape ape . so pegi hspital . check jalan , bru 1cm , sy rase ini pun sbb doc yg seluk 😹 klu tak mmg tak bukak lagi asenye . pernah sekali je ase false contraction .. lps doc check jln tadi , skrg da ase mcm sakit , mcm something pulak kt bahagian miss v , makin kerap and makin sakit . saya da confius sakit contraction ni actually mcm mne 🥹 bole takkkk share tipss skit klu nak bukaan cepat 🙏 sbb isnin ni nak kne induce . doc nak force keluar sbb nak pantau dpn dpn lebih detail . actually baby sy aggaran 2.4kg doc ckp takde la terlalu kecik tapi progress slow sgt klu kt dlm perut .. #naktips #help

1 Trả lời

Banyakkan berjalan. Baca surah maryam. Boleh minum air kelapa yang takda letak gula dan tak payah letak ais. Niat moga Allah mudah bersalin. Kalau still takda progress bukaan. Banyakkan berdoa since cakap nak induce kan. Saya pun ada pengalaman bersalin induce. Bila dah induce tak fikir apa dah mommy sakit memang sakit semua bersalin sakit tapi follow je nurse suruh meneran ke apa follow je. Nanti bila baby keluar dah lega. Apa pun sebelum bersalin kena makan ya. Supaya ada tenaga nak meneran. Moga dipermudah bersalin

2y trước

Sama²