Mohon tips lepas keguguran.

Sy br keguguran 12w last week. Boleh dptkan tips utk ttc semula.. Asid folic perlu continue ke dlm tempoh berpantang? Hope ada yg sudi share pengalaman.. Thanks in advance..

2 Các câu trả lời

B'pntang padat ya sis.. Sy msa kgguran dlu.. B'pntang aktivity dlm 2-3mnggu..pntang b'sma suami dlm 2mnggu..pantang mkn&mnum dlm sbln.. X buat keja berat dlm 3mnggu..even angkat bakul kain kotor.. 😅 Y ringan2x sy buat.. Sbab mmg kgguran xda luka luaran.. Tpi dlman tu pnting kena jaga.. Extra pnting.. Pstikn darah kotor mmg da hbs klr.. Mkn mknan b'khasiat.. Slma pntang.. Elak mnum b'gas/sejuk.. Syukur alhamdullilah.. Sy preg slpas 10 bln kgguran.. Moga dpt m'bantu sis yer.. Smga kita d permudahkn..

5y trước

X lma sis.. Sy dlu x smpai 3hri.. Darah sdh m'gurang.. Cmplete miscarriage juga..

Bagi badan .rahim betul2 sihat @ ready ...folic acid continue mkn.jgn stress....

5y trước

Tq sis.. folic asid continue ye.. ok ke ambil yg ada multivitamins.. sy makan yg similac pramilet sbb nk habiskan yg sy dh beli masa preggy haritu..