#JANGANKECAM

Sy blum buat buku lg, sbb nurse kata tunggu dia call bru dtg kkia.. So persoalan sy disini adalah.. Betul ke selagi takde bleeding, baby should be ok je kt dlm ? Sbb sy blum tau apapa ttg baby sy ? hrp2 dia sihat walafiat..

13 Các câu trả lời

Yupp..betul puan, selagi tak de bleeding ke ape, InsyaAllah baby ok..😊kdg2 ada klinik kena dtg, taruk nama dan dorg call..ada yg scan luar, bwk scan g klinik terus bukak buku, bwk sijil nikah, ic suami isteri, bil air/electric..kalau ada suami, bwk skali utk test HIV..ni yg sy g klinik utk buka buku la..tp kalau puan nak tau atau risau, sementara tggu KKIA, puan scan je kat luar k..😊 sbb sy 12 week baru scan kat KKIA..tak scan kat luar..tggu je la dan pk positive..

4y trước

Alhamdulillah..hehe Welcome.. folic acid jgn lupa k

saya 4w dah buka buku pink. buku pink ni depends pd kk ada yg cepat ada yg lambat. about bleeding as long takde apa2 baby okay. tp janganla pikir pasal bleeding ke apa ke. just banyakkan doa. sembang2 dengan baby usap2 perut. banyak cara lain dr kita pikir benda2 yg buruk dahulu. tc ye sis.

4y trước

Wc dear

jaga mkn minum sis & jgn wat activity lasak @ berat.. first² awal trim pregnant ni la kna jga sgt sebab masih awal, mcm² risiko... rajin² mkn ubat yg nurse bagi, lau nurse tak bgi ubat lagi beli la folic acid kat watson/ guardian/ farmasi..

4y trước

Nurse ada bgi dh msa 8weeks hritu. Buku je blum buat.. Rabu ni dh 10weeks.. Hrp2 ank sihat je..

Kenapa nk kena ade bleeding ye puan?xsemua org yg baru pregnant akn kene spotting merah/brown tu puan...ade org xde darah apa2 pon....😊 Jgn risau...fikir yg baik2 je...n jaga pemakanan puan

4y trước

Alhamdulillah

sy yg dh bwt check up bulan2 pn still risau.. apetah lg awak.. hehe ..jga diri leklok jgn lasak sgt.. jgn penat2.. mkn mknan brkhasiat n doa sllu mnta Allah jga kndungan tu

4y trước

Ya.. Risau sgt 😭 sama lh kita..

knp nak ada bleeding? sy dr awl kehamilan xde ape² pun spotting keluar. alahan pun xde jg😅 sis jaga mkn elok lah bb kat dlm tu positif je

4y trước

Tq ya dear 😘

Yea .. should be ok je si baby.. just take care sje always.. don't do heavy works. . And rest as much as u can. 😊

4y trước

Tq dear

Takde bleeding @ spotting insya allah maknanya baby sihat & kandungan takde masalah. Bykkan rest

4y trước

Wc dear

Yup xde bleeding should be okeyy. Jgn lasak2 awl ni. Boleh pegi swasta dlu untk scan.

4y trước

Ok sis.. Tq

Saya 8weeks dh pergi buat buku pink kt kk..