Telan Ubat

Sy biasa telan ubat pada waktu pagi... sbb nurse tu kate makan waktu pagi... tapi bile sy makan...lepas makan rase tak slese...perut rase cramp...angin tak lepas... rase nak tdo je..n bile sy tak makan ubat...rase mcm biasa...sihat semacam je...buat keje pon ok... perlu ke sy tak ambik ubat???? Tapi ??? Dilema?

3 Các câu trả lời

Makan waktu malam pun boleh saya rasa . Boleh tanya nurse yang check awak . Tak makan ubat tak boleh sebab nanti hb turun susah .

5y trước

Tula yg risau bile tak mkn ubat takut hb rendah plak...

Mcm sy msa awal² dlu.. Skrg mkn obimin sblm tdo.. Atas saranan Dr jgk.. Ok sikit badan bila tukar waktu mkn obimin wktu mlm.

5y trước

Wc.. Btul tu klu mkn time siang ganggu aktiviti keja.. Sb badan x leh tolerance ngan ubat.

Mkn lepas mkn atau sblm tdo..

5y trước

Ye boleh.. 2 jam selepas mkn pn boleh