Naik gegata ketika dalam pantang

Sy berslin cSr n hri ke 23, sluruh badan sy naik gegata hingga sy xthan tergaru tmpt czer shingga bdrah.. adkh sy prlu ke hospital.. sy xtw punca timbul gegata ni

1 Trả lời

kalau dah luka czer awak sampai berdarah, pergi jumpa doktor takut ada infection. gegata ni boleh berpunca dari hama, air, udara. ada orang bila cuaca terlampau sejuk/panas, boleh naik gegata. kalau pergi klinik, doktor akan bagi ubat antihistamine selalunya cetirizine, pastu ada bagi ubat sapu calamine lotion.