Sy buntu nak buat apa

Sy berkahwin da nak masuk 2 tahun. Skrg bru ade sorang anak nak masuk 5 bulan. Hr tu sy tertangkap suami sy beronani dalam bilik. Ape yg patut sy buat. Sy bekerjaya & mampu utk jaga anak sy. #pleasehelp

3 Các câu trả lời

puan cuba untuk slowtalk dengan suami.. Cari timing yang betul,pastikan suami juga dalam keadaan mood yang baik dan minta izin untuk puan luahkan perasaan. Lepas tu,puan luahkan,apa perasaan puan bila puan ternampak suami puan buat begitu, bagithu dia yang puan sedih dan sebagainya,lepas tu puan bagi la kata ii harapan,contoh 'saya sayang awak,awak suami saya,ketua keluarga saya,saya sayang perkahwinan kita '. tapi pastikan masa puan cuba slowtalk tu,suara puan tidak meninggi. Pastikan juga puan mindset kan dalam kepala yang puan bukan nak bergaduh dengan suami,tapi nak luah dan nak suami tahu yg puan nak bantu suami. Lepastu puan bincang bagaimana cara untuk bantu suami.. kalau boleh,puan jangan bagitahu ahli keluarga terdekat dulu,cuba slowtalk dengan suami.

2y trước

Saya doakan semoga perkahwinan puan dirahmati dan dilindungi Allah.. Ameen🤲✨

better dapatkan nasihat daripada pejabat agama. Saya nak bagi pandangan pun saya sedih kalau bab nak berpisah tapi tulah takut suami bagi contoh yang tak baik juga untuk anak juga kan kalau kes macam ni

1. Cuba slow talk dengan suami. Jangan marah atau melenting, just conversation yang calm and tak mendesak 2. If suami mengelak, maybe boleh dapatkan nasihat kaunselor atau pejabat agama