Kehilangan paling menyakitkan

Sy baru keguguran bayi pertama saya pd 11/2 ...sy takda pengalaman tentang Dunia kehamilan jd semalam tetibe perut Sy sakit teramat sgt dlm 30minit mcm TU...apabila sy bangun utk ke toilet tetiba 1 ketulan keluar n sakit perut Sy trs hilang...Sy trs ke hospital Dan doktor telah sahkan Sy keguguran pd usia kandungan 7week...Sy menanti selama 4 thn tanpa apa2 tanda Sy bole pregnant.. Pada 3/2 Sy disahkan hamil dgn masalah kesihatan sehingga sy perlu berulang selama seminggu ke KK tp ternyata Allah hny pinjamkan janin dlm Rahim Sy utk sementara sj.. Hanya Allah yg tahu perasaan Sy ketika ni...MOGA ada rezeki yg lebih baik buat sy Dan suami nanti.. Mummy Ayah akan tunggu awak ye syg😓😭 #firstmom #firstbaby

6 Các câu trả lời

InsyaAllah… ada rezeki lagi baik utk awak & suami awak lepas ni 🤲🏻 saya doakan awak mengandung lepas ni, dgn kandungan yg sihat, lahir dgn sihat pd hari yg sepatutnya 🤲🏻 InsyaAllah Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin 🤲🏻🤲🏻 awak jgn putus asa, tak mengapa utk bersedih tapi lepas ni kena semangat balik tauu utk TTC semula 💪🏼💪🏼 Saya faham perasaan kehilangan tu, sebab saya pun pernah keguguran 😢

2y trước

aamin ..terima kasih sis...walaupun Sy x kenal sis tp kata2 sis buat sy terharu n kuat...

salam takziah buat puan dan pasangan. saya doakan puan cepat sembuh. semoga allah berikan kekuatan dan ketabahan pada puan dan suami. saya now pun 7w. bila baca luluh rasa hati 😭 tapi allah maha mengetahui tiap sesuatu pasti ada hikmah. saya doakan juga moga allah beri rezeki dan nikmat anak kepada puan selepas ni. harini kita diuji tapibtak selamanya kita berduka . allah pasti bagi kebahagian pada puan inshallah ❤️

2y trước

terima kasih diatas doa Puan...

salam takziah buat sis, Semoga sis d beri kekuatan dan kesabaran dgn ujian ni.insy'allah akan ada rzki lg lpas ni.sy pun sebelum ni pernah gugur 3kali d awal pregnancy.6 minggu,12 minggu dan 17 minggu.sedih sgt smpai rasa takut nak preggy lg.😭fikir yg baik2 sj sis semoga ada hikmah d sebalik semua ni . selamat berpntang sis.ikut pantang dgn betul insy'allah lekat lg nnti .

jangan putus asa tau. Allah hadirkan dia utk seketika sebab Allah nak awak tahu yg awak boleh mengandung. awak tak mandul. awak cuma insan terpilih yg Allah tunggu utk beri ganjarannya bila benar2 sesuai. stay positive okay 😉 selalu dah gugur cepat lekat tau.

2y trước

in shaa Allah terima kasih kerana sudi mendoakan Sy n suami

semoga tabah ye sis , sy dah lalui tahun lpas bulan 4 gugur usia kandungan 6weeks , inshaallah ada rezeki lagi nnti , sy cukup setahun baru pregnant lg ,

Salam takziah puan dan suami..semoga Allah kurniakan rezeki yg lebih baik lepas nie..be strong..take care urself..❤