Makan multofer perlu ambk asid folic ke?

Sy baru balik hospital jumpa pakar, bila sy ckp ambk multofer sbb tak blh telan zincofer. Doc kata tak de asid folic... Dan kene tambah pil asid folic untk bby. Btl ke ibu2? Tp kat kk kata ada aje asid folic dlm multofer... Kompius sy.... #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

2 Các câu trả lời

sye makan maltofer jugak doc yg minta tukar . make sure beli maltofer fol ye . yg tu ada acid folic . makan dgn vit c . vit c sye minta dekat kk je . sye makan 2 biji 1 hari . pagi dgn malam .

3y trước

Ok2 t. Ksh zilaa salleh.. 😍

Maltofer tu ye ada asid folic, cuma content dia 0.35mg, and xsure berapa yg elok kalau pregnant