Perancang

Sy bakal bersalin tak lame lg . Misi suruh sy amek perancang disebabkan umur sy muda dan hormon pulak jenis subur . Skrg sy tak tau nk pilih kaedah perancang yg mcm mne . Nk tanya mak sy n mak mertua sy dorang sendiri pon tkde pengalaman sbb tak penah amek perancang . nk amek depo byk kes org kata tak elok period tak teratur/byk . nk amek pil takut terlupa . ade tak mom yg amek kaedah implan n so far mcm mne ok tak ? #bantusharing #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #seriusnanya

1 Trả lời

ᴀᴡᴋ sᴀᴍᴀ ᴍᴄᴍ sʏ ... ᴊᴇɴɪs sᴜʙᴜʀ ғɪʀsᴛ ᴘʀɴɢᴛ ʜʀɪ ᴛᴏ ᴜᴍᴜʀ 17 ʙʀsʟɪɴ ᴜᴍᴜʀ 18 sᴀᴍᴀ ᴍᴄᴍ ʏɢ ᴀᴡᴋ ʙɢɪ ᴛʜᴜ ɴɪ ɴᴜʀsᴇ sᴜʜ sʏ ᴍᴇʀᴀɴᴄᴀɴɢ... ғɪʀsᴛ sʏ ᴀᴍɪᴋ ʏɢ ᴄᴜᴄᴜᴋ ᴛᴏ... ᴛᴘɪ ᴅᴋᴛ sᴇᴛʜᴜɴ ᴘᴇʀɪᴏᴅ xᴅᴛɢ ... sʏ ᴍɪɴᴛᴋ ᴛᴋʀ ᴘɪʟ ᴊᴇ ... ᴘᴀsᴛᴜ sᴜᴀᴍɪ ᴍɪɴᴛᴋ ɴᴋ ᴛᴍʙʜ ᴀɴᴀᴋ sʏ sᴛᴏᴘ ᴜʙᴛ ᴘᴇʀᴀɴᴄᴀɴɢ ᴅᴋᴛ 2ᴛᴀʜᴜɴ ғɪʀsᴛ ɢᴜɢᴜʀ ᴀɴᴋ ᴋᴇᴅᴜᴀ sᴇᴄᴏɴᴅ ɴɪ ʙʀᴜ ʟᴇᴋᴀᴛ .. ᴀʟʜᴀᴍᴅᴜʟɪʟʟᴀʜ sʏ ᴍᴇʀᴀɴᴄᴀɴɢ 4ᴛᴀʜᴜɴ sᴏʀɢ ... ᴀʟʜᴀᴍᴅᴜʟɪʟʟᴀʜ ʀᴇᴢᴇᴋɪ sᴇʙᴀʙ ᴋɪᴛᴀ ᴍᴜᴅᴀ ᴛɴɢʜ sᴜʙᴜʀ sɴɢᴛ ...ᴍᴍɴɢ ᴍᴜᴅᴀʜ ᴍᴇʀᴀɴᴄᴀɴɢ sɪs