Puasa mengandung 36 minggu?

Sy alhamdulillah sihat, dah puasa 6 hari berturut2, bayi dlm kandungan juga aktif. Cuma ada terbaca, jika hampir tarikh due xdigalakkan puasa sebab perlu tenaga untuk bersalin nanti, betul ke? Sy pernah melahirkan anak2 sy sblm ini pd 38w, 37w dan 35w(prem). Jadi kini sy 36w...bilakah sepatutnya sy xdigalakkan puasa? Hari ini juga anak sy yg berumur 5 tahun tiba2 dmm panas, sy jaga sorang2, xboleh tidur sgt jaga suhu dia...sblm ni kalau jd mcm ni, tekanan darah sy jd rendah...nk tggu betul2 tekanan darah rendah dan alami pening2 baru tinggalkan puasa ke...#pleasehelp

1 Trả lời

ikut pada ketahanan badan puan. kalau rasa boleh cuba dulu berpuasa, silakan. tapi kalau start rasa lain macam sbb puan pun perlu jaga anak tak sihat tu berbuka je terus. kalau dah start rasa contraction kerap mungkin perlu berbuka takut tanda bersalin dan perlu tenaga