Pecinta kucing ☺️

Sy ada bela kucing indoor , memg tkpenah bwk klua sbb bela kt dlm flat , dh vacine & sunat , sblom mnunggu nk dpt ank selama 1thn lebih ,kucing2 nila mcm anak kesayangan kteorg smpai tido skali dlm bilik ? , tp ada org tgur sy klau dh pregnant tk boleh bela kucing bahaya utk baby, sy sedih laaa , so sy nk tnya btul ke memg langsung dh tk boleh bela ???

Pecinta kucing ☺️
41 Các câu trả lời

sya mcm sis jgk..bela kucing..lps tu kucing sy bersalin,ms kucing sy bsalin..rupe nye sy tgh prgnt..skrng dah 4 ekor kucing tmsk mak nye..buat ms ni mmg dlm rmh..xkeluar kn kucing..suami sy nk buat rmh utk kucing..risau kn bby nt..

Boleh bela kucing tapi najis dia kalau boleh jgn sentuh sepanjang pregnant ni sbb takut kena jangkitan toxoplasma. Awak boleh google apa itu toxoplasmosis. Toxoplasmosis boleh menyebabkan keguguran.

Boleh aje bela sis.. Kalau kucing liar xsaran kan.. Sbb xde vaksin.. Kalau kucing bela.. Sis sendiri tahu.. Cuma jgn main tahi kucing saja.. Minta org lain tolong buang kan.. 😉😉😉

Saya bela jgk kucing, tp bab taik dia sya xuruskan..sbb taiknya ada parasit.. sntiasa brsihkan kucing tu.. n klau blh sepjg ngandung jgn berksar dgn kucing.. bahaya pape jdi pda kndungan

Boleh bela tapi najis kucing tu bagi orang lain yang bersihkan sebab najis kucing ni ada parasit yang merbahaya kepada tumbuhbesaran bayi. Be extra careful when handling ur cats.

saya pon ada 2 ekor kucing,saya ttc 4tahun .. skrg ni dh 31week.. sebagai mak kucing,saya masih lagi jaga kebajikan 2ekor ni.. cuba najis tu suami yg buang.. sayang nk tinggal 2ekor ni

5y trước

bersyukur di beri kesempatan juga utk merasai mengandung buat kali pertama.. anak2 kucing ni pon macam.anak sendiri dh jaga.. sebelum diberi anak kita sayang kucing2 ni, xkan dh dapat anak nak ketepikan diorang.. tak mungkin.. sayang xkan penah berubah.. mama always ❤️u loki & kecik.. xkisah la apa org nak kata, kata lah..

Sy ada 8 ekor.. Okay jelah awak, tgk mat saleh sana anak² mereka semua bagi dekat dgn kucing dan anjing dorg. Cuma elakkan bab najis dan bulu sentiasa jaga sbb dr situ penyakit dtg..

5y trước

Itula sis , sy pun tgok siap mat saleh bagi anjing diorg tido sblah , insyaAllah tkde apa kot , sy pun akan bwk kucing pegi vet utk check ada apa2 parasit yg boleh berjangkit ke tk , ☺️

sy ade 13 ekor kucing..smua indoor.. n bela smpai skrg..alhamdulillah..skrg preggy 6 bln smua nya ok ..klu cuci njis kucing ty ,pkai mask ya ,n cuci tgn bersih2

5y trước

haah sis..okey..sis pn sama ya

Sebenarnya boleh sis, tp tulah, sy pn alami situasi yg sama, jadi sy xnk ambek apa2 Risiko, sy rehome semua kucing2 sy. Sedih, tp apa kan daya. Redha

Boleh je bela..tp bab cuci najis & sangkar die better suruh suami buatkan..sbb najis kucing ade bakteria yg boleh beri kesan buruk pd janin..