Pecinta kucing ☺️

Sy ada bela kucing indoor , memg tkpenah bwk klua sbb bela kt dlm flat , dh vacine & sunat , sblom mnunggu nk dpt ank selama 1thn lebih ,kucing2 nila mcm anak kesayangan kteorg smpai tido skali dlm bilik ? , tp ada org tgur sy klau dh pregnant tk boleh bela kucing bahaya utk baby, sy sedih laaa , so sy nk tnya btul ke memg langsung dh tk boleh bela ???

Pecinta kucing ☺️
41 Các câu trả lời

Boleh je, sy pun ad kucing, kucing sy siap lepas luar bg diorang bebas. Ptng2 main kejap dgn kucing, pgi mlm bg mkn. Insyaallah takdak ap2.

Saya pon mmg bela kucing haa..Dorg la anak2 bulus kesayangan saya. Boleh je bela, tahi kucing saya suruh husband yg cuci..

Boleh je bela. Cuma najis suruh org lain la bersihkan sbb najis kucing ada bakteria yg boleh buat keguguran tak silap sy.

Sy bela je..elok je...dia siap tlg urut2 lg..dia sgt faham..kalau sy tdur kt sofa..dia tdo kat bawah sofa mcm jaga sy..

Boleh je sis. Kucing2 saya semua merap je dlm bilik kami. Tapi bab najis2 je saya tak buat. Mmg suami 100%.

takde kaitan. rasanya sbb takut effect pd bby jer. bulu2 tue. kena pndai urus n jauhkan dr tempat ada baby

boleh je. jgn handle najis pkai bare hand. sy xhandle najis anak2 bulu parents so yep.i am okay so far...

Saya bela 2 ekor kucin. Dok pikir sape la nk jaga diorg kalau saya balek kg berpantang nnti. 😢

Entah. Hanis zalikha siap dah ada 2 orang anak still dengan bujibu 😂

Bole bela tapi elakkan bersihkan najisnya saja. Kalau ada astma mcm sy lebih baik elakkan.