Picit breast utk keluarkan susu

Hi , sy 33w .. nurse n org sekeliling sy suruh sy pcit breast bg kluar susu sbb tkut nnti dah melahirkan , susu tak kluar . jd diorg suruh sy pcit awal bg kluar skit .. bleh k mcm tu ? sbb breast sy takde skit pom skrg , n tiap kali mndi mmg sy akn lap daki daki putih bg brsih smua .. tp nk picit bg kluar susu tu risau jgk bleh k pcit ? n mcm mna cre nk pcit ? trima kasih ☺️

7 Các câu trả lời

Ye ke? sy xde plk nurse suruh. Dah 37 minggu pun. Anak 1st (2tahun 7bulan) masih curi² mengempeng tapi tak de pulak susu keluar. Cuak la pulak.

sis boleh study teknik marmet. saya dulu picit2 untuk kita yakin ada susu je. saya tak picit sampai boleh perah n simpan susu tu.

Dah 32w..ada try picit jgk,alhamdulillah dh ada cecair yg kluar.. Kdg2 ada yg slps mlhirkan bby bru kuar

Nurse sy pun suruh picit tngok ade susu ke tidak. Sy dh picit terkeluar sikit air susu tu alhamdulillah

nak tau jugak, ada yg cakap memang kena picit sbb tu air kotor bukan susu sebenar katanya... eemm ntah la

Sy nurse tak suruh, jadi sy xbuat la.. sy follow nurse sy.. 35w

Kalau nurse yg suruh sis kena buat lah