Assalamualaikum ibu ibu semua. Saya nak tanya suggestion Susu untuk ibu 9weeks ke atas

Susu untuk ibu 9weeks ke atas consume. Brand apa yg elok ya? Ibu ibu semua minum susu apa? Boleh share?

1 Trả lời

Dr biasanya tidak galakkan minum susu mengandung yg khas untuk ibu mengandung tu. Sebab ada tinggi gula boleh kena GDM dan penyebab bayi dalam kandungan besar. Dr sy sarankan minum susu tepung biasa je. Susu kotak pun tak digalakkan sebab susu kotak tu pun ada hidden sugar yg kita x tahu. Sebb tu susu tu rasa sedp bila minum + susu tepung asli rasanya agak tawar. Jadi, boleh minum susu fernleaf family, susu everyday