Susu

Susu ni ok x untuk 5 weeks ke atas?

Susu
65 Các câu trả lời

Saya ok minum susu anmum. Wlupon cek bsp selang sebulan. Cantik je bsp. xde masalah.. membuang pon senang. Sbb saya ada mslh sembelit klu xminum susu. Bila minum susu alhamdulillah lancar pembuangan..saya minum sekali waktu pagi je.. susu mmg perlu minum utk ibu mengandung.. mengandungi kalsium utk pembentukan tulang n gigi baby. Utk ibu lebih kalsium supaya xkejang kaki.. Xkisahla minum susu ape pon.. yg pntg minum mana yg rasi dgn diri

Okay hanya untuk ibu yg ade alahan di awal kehamilan,sy baru checkup 13week 3hari lepas.nurse sarankan jgn minum susu annum atau sejenis susu ibu mengandung sbb gula Dalam susu Tu tinggi.nanti bila 25week kite kena minum air gula Di klinik kesihatan.n bila check darah pertama Akan sangkut gula Dalam darah tinggi.so nurse bagi tau minum susu low fat sahaja untuk elakkan kite kekejangan kaki masa mengandung 😊

Doktor pemakanan saya kata ammum ni tinggi kandungan gula. Buktinya saya kena gdm masa ujian air gula ari aritu. Saya beli ammum ni dari baby 8 weeks. Now saya stop tukar ke dutch lady low fat as saranan doktor tersebut dan bacaan gula saya dah x naik lagi. Menten jer smpai 7 bulan ni dah.

Okay sis kalau sesuai. Tapi kalau ada masalah kencing manis ke bacaan gula tinggi tu ke elakkan.. Sbb ni tulis jee kurang gula tapi gula ye tinggi. Alhamdulillah sy sesuai minum ni. Sbb susu lain xboleh terima. Atau pun minum susu HL pun okay tapi cri yg ada asid folic yee

Sy minum susu lembu kotak marigold full cream ganti susu ni. Berat badan sy kurang dan makin menurun sejak muntah2, jd sy ambil yg berlemak skit. Kadang2 selang seli dgn susu kambing or HL sbb yg tu rendah lemak. Boleh kut sis, ikut pd kesesuaian tubuh sis 😊

Awal2 pregnant dulu, suami terus beli jenama ni.. sebijik... pergi kk, doc tanya ada minum susu tak? Saya cakap ada, susu anmum.. dia cakap lepas habis susu tu, tukar susu lain.. susu tu tinggi gula.. beli susu macam hl ke.. yang tu boleh..

Sy mase 7week Sy minum yg coklat...masok trimester ke2 tekak sy xbole terima yg coklat Sy minum yg biase....klu sis mcm sy ssah Naik berat...bole minum..kandungan gula bole Naik berat badan...xad la nurse bebel je berat xnaik..hehehe

kalo blh..elak kan minum susu ni...sy dgr sndiri dr doktor....katenya kalo blh..minum susu low fat xpe..susu ni wat baby bsr...& ibu mengandung senang dpt kencing manis darah tinggi...

Sya kena tegur dgn doktor kat KK pasal minum anmum sbb kandungan gula dlm anmum terlalu tinggi dan sya pun kena gdm. Doktor galakkan amik 1 scoop je utk anmum atau tukar susu kpd fresh milk.

Sy gdm dulu, sy ambik ni 1 kali 1 hari sj, ambil yg tnpa gula tambhan, so far, sepanjang ambil ni, gula x sangkut, bsp still cantik smpai bersalin