Menghitung Hari

Susah hati bila dah msuk 39week 3 day baby belum juga nak keluar. Kalau baby tak nak keluar option ibu bersalin kena czer ke? Saya tak nak czer kalau boleh nak normal. Baby dijangka berat 3kg lebih. First baby memang lambat keluar ker? Saya tgk kwn2 saya 1st baby semua keluar dalam week ke 37-38. Saya dah msuk fasa akhir belum ada tanda juga. Stress dibuatnya. Dah pujuk baby tapi dia seronok jer masih nak main kat dalam.

Menghitung Hari
23 Các câu trả lời

Ramai kata ank first lambat.. tp sbnrnya bergantung pd rezeki masing2.. ada yg keluar cepat ade lmbt.. kalau lambat seminggu doktor akan induce dulu sis utk bersalin normal.. yg saya baca kalau jalan tk buka n ada risiko pape masa tu baru decide utk czer sis.. kecuali moms yg doktor da bgtau tarikh utk czer tu terpaksa czer sis.. semoga dpermudhkn urusan sis bersalin ya

4y trước

InShaAllah semua akan ok ya mommy.. jgn risau n stress kene positif.. InShaAllah semua selamat n mudah utk mommy2 🤗

Hm same lah sis.. Sy da 39w arini.. Xtahu la knpe lambat jgk.. Ank first jugak ni.. Sy.. Ayah dia pun da pujuk da tanye bile nk kluar.. Dia masih sedap main2 lg dekat dlm.. Nk kata kurang jalan, da bnyk jalan.. Nk kata kurang bersama.. 2 ari skali bersama skrg.. Da buat squat.. Ketok ketampi.. Pun xjalan jgk..

Biasa tu sis. Sy ank 1st overdue 4 hari. Hampir2 kna induce, tp alhamdulillah berkat suami dpt brsalin normal. Msuk wad 4 hari sbb leaking tp xturun2 tanda. Hari brsalin tu, pg trun darah tghri brsalin. Ank second ni xpsti lah.. Mnunggu hari juga. 39 weeks sudahh.. 😥

4y trước

Esk dah kena serah diri dah ni. Tapi masih juga belum ada tanda. Nanti mst lama kena tahan lat wad kan

Dia depends pada org. Tp cuba sis google natural induce for labour. Some of it nipple stimulation, bersama , ada org kata kalau ibu tu sndri takut dan tak gembira dia akan lmbtkan lagi jugak. Try2 la yg google suggest asalkan tak memudaratkan

Sy ank ke2 40w bru bsalin.. Doc nk induce msk ubat tp x sempat jalan dh buka x smpai 24jam selamat dh bsalin.. Insyallah x ada ape2 yg penting pantau gerak baby n dengar nasihat doc.. Semoga selamat semua nya..

Memg anak 1st mcm tu sis.. Lagi2 bila xadew pengalaman.. Saya jangka due date 29/9 tapi bersalin 26/9 sebab mlm tu saya last bersama dengan suami, then after 2hour tidow turun tanda n terus rasa contraction 10minit sekali..

4y trước

Betul tu.. Saya nie dah 3rd kandungan, sekrg dah 31weeks.. Dulu saya n husband pun takut nak bersama masa anak 1st, sebab ada sejarah 2kali keguguran walaupun x bersama.. Tapi bila dah masuk 3rd trimester, Tanya pendapat doc.. Doc ckap dah boleh kerap bersama sebab rahim n baby dah kuat.. Start 3rd trimester baru lah saya bersama dengan suami.. Memg betul2 memudahkan bersalin, saya 3kali push je dah keluar baby n sakit contraction pun xlama 3 or 4jam mcm tu.. Harap membantu lah

czer ke normal sis janji baby selamat😊mcm anak kwn sy ibu dia nk sgt beranak normal last nye anak x dpt diselamatkan sb baby dh stress dan ada komplikasi lain.semoga dipermudahkan

4y trước

Bahaya nya. Kalau boleh sy mmg nak branak normal tapi kalau dah tak ada pilihan apa boleh buat kalau kena czer yg ptg ank selamat

Setiap ibu tu berbeza experience dia. Ada yg lain on due date, before due date atau after due date. Semoga dipermudahkan urusan ye.

Sya pun sama 39 week 4 days to xdk sakit pa pun lg sya pun risau harap mudah urusan sya n ibu2 yg menunggu...

Belum tiba masanya lg. Nnt dh tiba masanya, insya Allah smooth je prosesnya nnt. Doa je byk2