Pendapat 🥰

Suplement ? Makanan ? Susu yg baik utk di consume semasa preggy 6minggu #SeriusTanya

4 Các câu trả lời

Just mkn vitamin yg KK bgi je tu pn dh cukup. Jgn nk mkn supplement lain2 nti bgi kesan x baik pula, kna rujuk doctor dlu klu nk mkn juga. Makanan pula asalkn seimbng, ada carbo ada protein ada sayur. Elak mkn mnum manis dgn kerap nti sangkut gula/berat badan naik mendadak. Buah boleh je mkn slalu tp berpada2 amount yg d ambil sbb buah mmg mnis juga. Susu try cari yg serasi dgn badan & cari yg kurang gula. Usually susu khas ibu mngandung mmg tinggi gula. Klu sy, sy mnum susu fernleaf family

1d trước

kk tu klinik kesihatan. sis just telan folic acid sebiji sehari dah memadai sementara tunggu ubat dari kk lepas checkup buka buku pink

takdek amek apa2 supplement slain drpd kk bagi. untk awl2 pregnant ni blh makan acid folic beli kt farmasi dlu sementara tggu nk bukak buku pink. makan je apa2 yg blh dmakan. kalau bnde2 manis masin2 berpada2 je.

klu sye, just mkn mknn yg bkhasiat & diet seimbang, stop trus fast food, kopi, & teruskn mkn folic acid..

Consume ubt yg kk bg, mkn ikut nasihat doc. Mkn real food, kurangkan junk food.