Rasa down

Sumpah sy rsa down sgt2..dh 2 thun usia prkahwinn kmi.. Tp msih blum dikurniakan zuriat... Ye.. Yg bab rzki anak tu kmi fhm... Kmi redha jika blum diberi rzki... Tp kmi rsa down bila kwn2 yg dh kwin slps kmi trus diberi rzki ada anak... Sungguh kmi cembru... Kmi pun tringin nk merasa ada zuriat sndri... Lg sedih bila ada sorg kwn ni dia mcm perli sy dgn berkata "ala ko boleh la.. Bukn ada anak pun"...ya Allah... Mse tu x thu nk ckp mcm mna.. Hnya boleh diam je.. Nk je mse tu sy bls ckp.. Agaknya sbb mulut ko ni la ank first ko meninggal... Skrg dh ada anak kedua mcm berlagak seolah2 ko tu dh jd wanita yg sempurna... Tp sy x trluah nk ckp.. Hnya memendam je rsa... Tlong doakn sy dn suami ada zuriat sndri ye... Dn semoga wanita diluar sna yg menantikn zuriat juga ada rzki nti... Aminnnn

53 Các câu trả lời

sabarlah semua. dlu msa kta xkahwin org prtikai knp tak khwin. bila dh khwin xnak ad anak ke. lps ada ank smpai bila nak ad anak satu je Tak nak tambah lagi ke. Tak cukup tu Tanya lagi anak dah besar bila anak nk khwin Tak tringin ke nak cucu. tulah org Kita Tak prnah hbis dgn soalan memerli. biarlah Allah yg tntukan hidup kità. klau nak layan org xkn habis. Sy pun prnah kenà. just take noted and do the best.. skrg Alhamdulillah 7bln Peggy. insyallah bulan 2brsalin. Sy doakan semua akn dpt rezeki masing2. jgn rsau Allah bagi apa yg Kita perlu bukan bagi apa yg Kita nak. yg ptg brsabar dan trus brusaha

sya pun x fham dgan org2 sekeliling...siap ckap lagi, mmg x nak mgandung ke, nak jaga badan..Ya Allah..msa tu sdih sgat..tpi kuasa Allah, sya mgandung msa tu juga...cuma gugur...da 3x gugur...tpi sya redha..sya gunakan lbihan gaji beli rumah, ada kreta yg besar sikit and bawa parents jlan2... x kisah apa yg org ckap..smpai diorg jeles tgok sya..shopping, jlan2 je...sya brsyukur dgan smua ujian ni, sbb xda ank hnya dugaan kcil utk kita yg ttc... inshaAllah,kita akan brgelar ibu suatu hari nnti. bnyakkn amalan sedekah dan cari ilmu parenting...inshaAllah, kita akan jdi ibu yg sgat hebat

sis, I tell you, sis mesti sabar. just imagine, apalah sangat cabaran sis kalau dibandingkan dengan cabaran org lain yang sis belum tahu. saya dpt preg setelah 7 tahun perkahwinan. sama dengan situasi sis, org menyindirlah, org perlilah... tapi, apa saya buat. saya jawab dengan halus. rezeki anak semua nya dtg dari Tuhan, kalau ada, adalah anak. kalau tiada, tiadalah. yang penting, si suami mesti sentiasa paham dengan situasi perkahwinan. nobody is perfect but, we can make it perfect dengan cara kita berfikir.

saya ttc 4yrs.nasihat saya p jumpa doc.check kot kte ada problem.situasi saya suami xnak bagi kerjasama jadi saya sendiri p klinik fertility swasta utk check sama ada kte bermasalah or x.Alhamdulillah doc sahkan saya xda masalah then dia bagi ubat utk matangkan telur.Alhamdulillah lekat but not last long.gugur.then bbrapa bulan lepas tu lekat sendiri lepas saya usaha sendiri utk kurus.amalkan diet sss.xpe sis selagi berdua bercinta la dgn husband.bila ada anak ni semua berubah.kena fokus kat anak je

ade sebab knape Allah x bg lg rezki anak kat awk..mayb nak suh awak hidup be2 puas2 ngan suami ke..enjoy sebagai couple dlu..xpyah pening lg fikir krenah anak2..bg diri awk betol2 ready nak lalui saat2 x ckop tidur,bgun tgh malam bg susu,bgun malam mlayan bby xnak tido,bejaga malam anak x sehat..kn..smue 2 main emosi jgk taw syg..bersangka baik dgn Allah..mayb ade pelangi untuk awak walaupon lambat sikit🥰doa byak2..insyaAllah😍

Sabar sis. Perancangan Allah tu sangat cantik. Saya dulu kahwin dah 3tahun 2x keguguran pastu baru melekat anak first. Anniversary tahun ke4 baru dapat merasa zuriat sendiri. Saya mulekan dgn check rahim dulu. Doc kata ovum saya tak matang sbb tu senang gugur. Lepas tu saya start amalkan jamu utk bersihkan rahim dan tingkatkan hormon. Then baru melekat anak first. Hehe. Saya doakan sis akan dikurniakan zuriat tahun 2021.

sabar ya sis.. lambat 2 tahun je sis .. saya dah 3 tahun ini.. 2 kali hamil sblm ni smua kguguran lg sakit & merana.. bgs lg tngu lama sedikit, jaga kshatan suami istri supaya nnt kandunhan lg sihat, selamat & sempurna 🙏.. jgn lupa folic acid ya sis.. gna opk track ksburan n enjoy bla bsama.. doakan kndgn ktiga sy skg sihat & smpurn.. Amen.. be happy ya sis.. ♥️

cuba tgk org yg kurang dari kita, ada yg xjumpa jodoh, ada yg dpt jodoh mencabar..ikhtiar kami suami isteri lps ttc 6 tahun, jadi aktif dan lebih berkasih sayang, bela haiwan, hiburkan keluarga, makan yg sihat..yg utama kena cek doktor, pastikan kesihatan masing2..kata2 org tu kita xboleh ubah puan..sy elakkan dr jumpa org yg mulut jahat haha..xrugi pun..hati pun jd tenang.

Sbr ye, sy dah alami..4thun da ttc, sppu suami kwen sy mekap dah ngndung da brnaak pun ha2 org sy mekap dua2 da ngndung, kwn saing sy kwen da msuk 3 ank die, bru thun ni allah bg rzki, 2018 ggur..2019 ggur , sis ad pergi buat rwtn ksburan ke kt hospital? Klo blum og la buat cek mane tau ad salurn sumbt ke, air mani ad problem ke, lbihnye kite tawakal je

Ramai kawan2 dan ahli keluarga terdekat yang belum ada anak. Tp rezeki mereka ada di tempat yg lain. Dpt pg umrah, haji, jalan2 overseas berdua, beli hartanah dan aset, duduk ngan parents..n mcm2 lagi. Ur time will come sis. Teruskan usaha. Sometime rezeki zuriat akan datang tetibe when we least expect. Apa pun, jgn stress2 ye sis.