sekadar luahan

Stressnya kalo nk balik rumah mil..kita dok tekankan no salt no sugar..bila anak nmpak makanan dikata anak nak makan itulah..anak merengek sikit dikata lapar..merengek trjaga mlm2 buta dikata lapar..nak suruh ajar cucu makan supper ke..mcm x de reason lain pulak anak ni nangis padahal anak trlepas ngempeng..bila la nk habis mentality nih..sy cuma boleh senyum je sbb ade lg rasa hormat..sggup sy x mndi seharian dr mintak sapa2 jagakan dalam rumah mil tu..ada krg yg disuap..nak solat tggu anak tidor atau husband jaga dgn syarat dok dlm bilik yg sy solat sekali. Kecewa kan kita jenuh dok jaga makan dia tiba2 nmpak die kene suap walaupun secubit roti. Kalo ramai2 dok semeja waktu makan sy x join walaupun ada suami kat situ..sbb walaupun anak dah ada makanan sendiri..tetap juga nak dilawa makanan yg diorg makanan tu..eii geram..apetah lg kalo anak x de makanan sendiri masa tu..suami pulak pndai2 la nk makan sbb uma maknya sendiri kan membesar kat situ..kat ruma kita da puas melayan suami makan..Lepastu tiap kali nak balik umah mil sy stndby makanan n minuman sy yg senang pick letak dlm bilik..air susu kotak kecik2 n roti2..bila tiba time makan sy jamah tu je..sbb x nak join semeja dorg. Mmg cabaran besar kalo nak say no sugar no salt kat anak..Hmm itu je la rintihan..rasa smpi anak 2 tahun x nak balik umah mil..terima kasih sudi baca.

2 Các câu trả lời

Berapa umur anak sis? Ni pendapat sye, maaflah klu sis tsinggung.. Sye rse sis kne raikan kluarga mntua.. sye tw sis rsaukn no salt n sugar tp jgn la smpi stress or mngeruhkn hubungn fmily.. Anak sye stahun n sye akn longgar bab pmakanan.. klu klua, sye xde sediakn pape, memg sye bg je ape yg ada.. anak pn xde la mkn beria sgt, kdg 2-3 sudu x nk dah.. Tp tu cara sye la, cre kte mgkin bbeza..

9mo trước

sebab mood nak prep menu anak tu da lari kan sis pasal bukan ruma sndiri..

cara besarkan anak beza2. apa yg kita rasa terbaik utk anak kita teruskan kita as parent pun sentiasa belajar dari kesilapan. bg saya keadaan sis ni typical dalam kalangan masyarakat kita . jadi teruskan je sis. kuat kan semangat semoga setiap usaha sis tu allah kurniakan ganjaran. semangat selalu sis. moga sis and anak sihat2 selalu ❤️

9mo trước

Amin...tq sis..ttp smgt