Sakit Ulu Hati

Start 27 weeks smpai skrg , ulu hati kerap sakit . Baring kiri kanan pun tetap sakit . Normal ker ?

4 Các câu trả lời

normal sis..Saya pun hadap masalah yang sama n heartburn selalu menyerang masa nak tydo tuu..Kadang sampai xbolee nak tydo sebab xselesa.Saya amalkan yogurt alhamdulillah masalah heartburn berkurangan.N lagi 1 elakkan makan Pedas n elakkan makan berat 2jam sebelum tydo.Moga dipermudahkan

mkn sedikit tp kerap.. jgn ambik minuman berkafein atau bergas.. elak mkn berat sblm nak tido.. pantau tekanan darah sbb heartburn boleh berlaku sekiranya tekanan darah meningkat.. ( nie yg doc bgtau la )

Check semula sis ada makan apa yg trigger pedih ulu hati tu. Then boleh minum gaviscon kalau tak tahan sgt, it's pregnancy safe

Normal. Boleh refer dgn doc kalau terlampau sakit.

3y trước

Yg sy tahu laa boleh makan gaviscon. Tapi cara makan tu sy tak pasti mcm mana.