Baby 8m first time berakk tahi kerass..

Srs nk tnya . Normal ke baby umur ni dh start berak tahi keras ??? . Anak sya dh 2 hari ni sya tengokk tkde mood n asyik cubaa meneran . Semalam dh berakk , hari ni dia meneran mcm lagi susahh dri semalam .ada apa2 ubat or bawa jumpa doktor terus ke mcm mana ekk ?? #firstbaby #seriusnanya

2 Các câu trả lời

Apa yg dia makan? Cek balik. Jika 2 hari tu dia makan yg sama, stop dulu. Dlm menu utama/ snek, bagi dia minum air kosong dan serat; buah-buahan/ sayuran yg sesuai dgn dia. Jika berterusan begitu, jumpa doktor.

12mo trước

*group FB Happy Baby Food Malaysia

ANAK SEMBELIT/CIRIT BIRIT. NAK BERI MAKAN APA? - Sembelit : Give 'P' (Prune, Papaya, Plum, Pear, Pumpkin). Stop 'BRAT'. - Cirit-birit : Feed 'BRAT' (Bread, Banana, Rice, Apple sauce, Toast). Stop 'P'.