1st trimester..

Spe kt sini sakit2 perut mase awal2 pregnancy..sy skang pregnant 5 wk,selalu sakit2 perut mcm nk period tu..stiap 6 ke 7 jam mesti kne sakit tu..tp xlame dlm 2 minit je sakit die..?

12 Các câu trả lời

Normal sis.. Sy pon rase mcm tu. Mcm senggugut nk period. Mase tu x tau pregnant n x expect pon pregnant sbb period x regular. Sy tuam lah, lompat² lah nk bg period tp x period² jugak. Pstu hati trgerak nk test upt, rpenye pregnant. Nasib baik baby x jd pape mase duk tuam n lompat² tu. Doc ckp normal sbb rahim tgh mngembang utk bg space kt baby mmbesar. Skrg sy 25week1day..

Bila baca komen2 kt sini bru rasa lega.rupanya normal eh...huhu.saya pon rasa sakit yg sama.rabu ni 2nd checkup..harap2 okay 😗😗😗

Sy sllu sakit rut kalau brdiri lama atau duduklama bongkok gitu.. Psti baring jap hilg la sakit tu..

Sy pn 5 weeks sis..kdg2 sakit pinggang lenguh2 mild dtg..pastu hilang.. Normal sbb rahim nk membesar

Sy sakit sampai 13 weeks mcm tu.. Doc ckp normal sbb persediaan rahim untuk baby..

5y trước

Tp yg skit hati kdg org kata pregnt luar rahim sbb scan 5week xnmpm.. Swasta kata nmpk.. Krjaan kata xnmpk.. Dot kecil tu mngkin baki drh priod.. Swasta kata baby.. Cma yela kecil lg..

Sama la dgn sy sis. Skrg 5 weeks. Rasa mcm senggugut pn ada tp tak lama.

saya dah 9 weeks. sakit perut juga. tak selesa sgt. normal ya? ke sebab lapar ya?

Sy sis..kdg2 kejang perut..nk ddk x bleh..

Normal sis sy pun sama..nt lama2 nt hilang..

Rsanya normal sbb baby tgh nk mbesar

5y trước

Oo,ok..terima kasih..😊💕